Thirza Mac Donald, eigenaar Spotlezz
Thirza Mac Donald, eigenaar Spotlezz Kevin Ardjuna

Nieuwe Zaken: Spotlezz

Nieuwe Zaken

Elke editie stelt Almere Zaken een nieuwe Almeerse onderneming voor. Deze keer zijn we in gesprek gegaan met Thirza Mac Donald, eigenaar van schoonmaakbedrijf Spotlezz.

Mijn werk werd zo goed ontvangen, ik kreeg gelijk meer aanvragen

De jonge Mac Donald heeft altijd al een ondernemersdroom gehad en stilzitten komt niet in haar woordenboek voor. Dus toen ze tijdens de coronapandemie haar baan verloor wilde ze graag iets nieuws gaan doen. Per toeval hoorde ze dat iemand een schoonmaker zocht en daar zag de 18-jarige onderneemster een kans. “Ik had toch niets te doen. Dus ik dacht waarom niet, laat ik het maar gewoon doen. Met oog voor detail en het idee dat iets pas echt schoon is als het er niet alleen schoon uitziet, maar ook echt goed gereinigd is heb ik de klus aangepakt en mijn werk werd zo goed ontvangen dat ik gelijk meer aanvragen kreeg en hier ook meer mee wilde doen,” aldus Mac Donald.

Niet alleen

Ondanks dat de jonge onderneemster vorig jaar haar HAVO diploma pas haalde, nog bezig is met een opleiding in de richting van het ondernemerschap en ‘pas’ in december 2022 haar bedrijf Spotlezz officieel maakte, heeft ze al een medewerker in dienst. “Ik krijg zoveel aanvragen dat ik het al niet meer alleen kan doen. Toen ik mijn schoonmaakdiploma haalde heb ik veel leuke mensen ontmoet, maar met eentje had ik echt een klik omdat we dezelfde visie delen. Toen ik vertelde dat ik een eigen bedrijf wilde beginnen, wilde hij graag voor mij komen werken. Daar ben ik heel dankbaar voor.”

Oog voor detail

Dat Mac Donald niet zomaar schoonmaakt wordt al snel duidelijk wanneer ze over haar visie vertelt: “Wij hebben echt oog voor detail, dat is belangrijk omdat een kantoor of ander pand alleen dan écht schoon wordt. Bij andere bedrijven missen ze soms bijvoorbeeld een spinnenweb in de hoek of vingerafdrukken op een oppervlakte, wij letten echt op de details.” Daarnaast licht Mac Donald toe dat Spotlezz uitsluitend gebruik maakt van natuurlijke producten en in de toekomst graag gebruik wil gaan maken van de nieuwste technologische ontwikkelingen die het schoonmaakproces verbeteren en de belasting van schadelijke schoonmaakmiddelen op het milieu verkleinen. “Daarmee willen we een steentje bijdragen aan de wereld om ons heen.”

Toekomst

Ik voel me net een soort Alice in Wonderland die haar dromen waarmaakt

Waar de toekomst Mac Donald precies zal brengen weet ze nog niet. “Ik hoop vooral dat mijn bedrijf kan groeien en we bijvoorbeeld advocatenkantoren, banken en grote showrooms als klant kunnen verwelkomen. Het lijkt me heel gaaf als we kunnen concurreren met grote schoonmaakbedrijven, met innovatie en ontwikkelingen mee kunnen bewegen, maar ook de korte lijntjes met onze klanten kunnen behouden.” Toch is de jonge onderneemster met de situatie waarin ze nu zit ook al heel gelukkig. “Ik voel me net een soort Alice in Wonderland die haar ondernemersdroom waarmaakt.” Mac Donald denkt groot en heeft grote ambities, maar neemt kleine stapjes. “Ik moet nog veel leren, dat doe ik op mijn opleiding maar ook in de praktijk. Ik neem in elk geval de kansen die ik krijg met beide handen aan om mij zo goed mogelijk te ontwikkelen en daardoor Spotlezz steeds verder te ontwikkelen en te laten groeien.”

Bekendheid en bereikbaarheid

De eerste stap die Mac Donald heeft genomen in de ontwikkeling van Spotlezz is de lancering van haar logo en huisstijl en daarbij behorende website www.spotlezz.nl. De onderneemster wil met deze stap vooral een slag slaan in haar bekendheid en bereikbaarheid. “Voordat ik een website had was het soms lastig, mensen willen toch ergens wat informatie lezen over Spotlezz, of opzoeken hoe ze contact met mij kunnen opnemen. Een bedrijf zonder website, dat zie je tegenwoordig bijna nooit meer, dus dat wilde ik zo snel mogelijk regelen.”

www.spotlezz.nl

Thirza Mac Donald, eigenaar Spotlezz