Hans Drost en Mark Alosery, eigenaren Drost & Alosery Hypotheken
Hans Drost en Mark Alosery, eigenaren Drost & Alosery Hypotheken Chantal van Dreumel

Drost & Alosery Hypotheken

Nieuwe Zaken

Elke editie stelt Almere Zaken een nieuwe onderneming uit Almere voor. Deze keer is dat Drost & Alosery Hypotheken van Johan Drost en Mark Alosery.

Nadat hij 35 jaar lang aan het roer van De Hypotheker Almere had gestaan, verkocht Johan Drost ‘zijn’ filiaal van het landelijke adviesbureau. Na de verkoop rees al vrij snel de vraag ‘en nu?’. Met nog genoeg energie om door te gaan richtte de adviseur niet lang na de verkoop van zijn kantoor, samen met Mark Alosery, een nieuw bedrijf op; Drost & Alosery Hypotheken. “Mark en ik delen dezelfde visie en hebben dezelfde ambitie. Toen ik vernam dat ook Mark het tijd vond voor een volgende stap was de oprichting van Drost & Alosery Hypotheken slechts een logisch vervolg.” Aldus Drost. Alosery vult aan; “Op het moment dat Johan zijn filiaal van De Hypotheker verkocht werkte ik daar acht jaar, altijd met veel plezier. Toch merkte ik in de maanden na de verkoop dat ook ik behoefte had aan een volgende stap in mijn carrière.”

Mark en ik delen dezelfde visie en hebben dezelfde ambitie


In verband met een concurrentiebeding hebben de beide adviseurs hun nieuwe onderneming in eerste instantie voor de duur van een jaar in Lelystad gevestigd. Inmiddels zijn die twaalf maanden verstreken en heeft het bedrijf zijn intrek genomen op de derde verdieping van de Top Tower aan het Busplein in het centrum. In januari opende de organisatie de deuren van dit nieuwe kantoor en sindsdien ontvangt het bedrijf hier zijn klanten.

Persoonlijke aanpak

Maar daar stopt het niet voor de ondernemers. “Een beleid met enkel kantoorbezoek past niet binnen onze visie. Soms is het gewoon handiger dat wij een klant thuis bezoeken, dus als dat beter past dan doen wij dat heel graag.” Aldus Drost. Het, indien relevant, thuisbezoeken van klanten is slechts één van de pijlers van de visie waarmee Drost & Alosery Hypotheken zich wil onderscheiden van andere financieel adviseurs. Persoonlijk contact, snel schakelen door korte lijntjes, het openstellen van het eigen netwerk en samenwerkingen met veel externe bedrijven maken deze visie compleet.

Lokaal belang

“Doordat wij een volledig zelfstandig en onafhankelijk adviesbureau zijn, kunnen we altijd snel schakelen. Zowel naar klanten toe als binnen ons beleid of marketing. Dat biedt ons de mogelijkheid om mee te bewegen met de markt en in te spelen op trends. Binnen grote bedrijven is lokale marketing vaak lastig, eer een lokale actie geregeld is, is de trend of actualiteit vaak alweer voorbij. Als wij iets willen, of ergens extra aandacht aan willen besteden, kunnen we daar als we dat willen vandaag nog mee aan de slag.” Aldus Alosery. Drost en Alosery hechten beiden veel waarde aan dit stukje controle en zelfbeschikking. “We vinden het heel belangrijk om ons in de lokale markt te laten zien. Door lokaal meer bekendheid te krijgen en echt naam te maken binnen Almere willen we een stevig fundament leggen voor de toekomst van Drost & Alosery Hypotheken.”

We stellen ons netwerk voor onze klanten open


Waardevol netwerk

De service van Drost & Alosery Hypotheken reikt verder dan het verstrekken van hypotheken voor de aankoop van een woning. Ook voor een (aanvullende) hypotheek voor bijvoorbeeld verbouwing met het oog op verduurzaming van een woning adviseren en ondersteunen de adviseurs graag en veelvuldig. “Wij begrijpen heel goed dat een grote verbouwing overweldigend kan zijn. Het is iets wat je niet vaak bij de hand hebt en dus komt het vaak voor dat mensen niet precies weten wat de mogelijkheden zijn, waar ze terecht kunnen en hoe ze alles het beste kunnen regelen. Wij daarentegen, hebben deze situatie inmiddels al zo vaak voor handen gehad dat we mensen goed kunnen begeleiden en precies weten waar de aandachtspunten liggen.” Aldus Alosery. De adviseur vervolgt: “We kijken eerst naar de financiële mogelijkheden van de klant. Zodra dat helder is en we ook weten wat de wensen van de klant zijn stellen wij ons netwerk open om de klant in contact te brengen met de juiste, betrouwbare bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan aankoop en verkoop makelaars, aannemers, architecten, leveranciers van zonnepanelen, noem maar op.” Drost en Alosery hebben door de jaren heen een uitgebreid netwerk van verschillende externe partijen opgebouwd. Door dit netwerk open te stellen weten de ondernemers zeker dat hun klanten met betrouwbare partijen in zee gaan en ontnemen zij een grote bron van stress en onzekerheid bij de klant.

www.drost-alosery.nl