vlnr: Richard Treffers, Tjardo Visser, Istvan Pinter
vlnr: Richard Treffers, Tjardo Visser, Istvan Pinter Fred Rotgans

Fin-Match begeleidt overname Van der Linde

Bedrijfsprofiel

Bedrijfsovername, voor velen is het geen dagelijkse kost, maar in sommige gevallen is het wel een logische vervolgstap. Zo ook voor oud top triatleet Tjardo Visser, per 1 januari 2024 nam de ondernemer Fietenwinkel Van der Linde aan de Brouwerstraat in het centrum over. Visser was al sinds 2007 werkzaam bij Van der Linde, nam in 2021 al 33% van het bedrijf over en werd, onder begeleiding van Fin-Match, begin dit jaar volledig eigenaar van de fietsenwinkel.

“De overname is heel goed gegaan. Ik ben dankbaar voor alles wat Reina en René van der Linde, de vorige eigenaren, voor mij gedaan hebben. Voor de kansen die ze mij geboden hebben en voor de manier waarop we samen deze overname zijn doorlopen. De begeleiding van Fin-Match hierin was voor mij erg fijn. Dankzij hen is de overname op een fijne manier verlopen, maar het proces bleef toch zakelijk. Fin-Match heeft voor ons beide het zakelijke belang, maar ook het persoonlijke belang, niet uit het oog verloren,” aldus Visser.

Fiets van de zaak

De overname betekende voor Visser tevens de overstap van het werknemerschap naar het ondernemerschap. Visser is heel gedreven om hetgeen de familie Van der Linde heeft opgebouwd voor te zetten, en verder uit te breiden. Onlangs vierde Van der Linde het 40 jarig bestaan van de zaak. “We zijn één van de oudste fietsenwinkels van Almere, daar ben ik trots op,” aldus Visser. De ondernemer heeft, in de korte tijd dat hij nu eigenaar is, al een start gemaakt met het aanboren van een nieuwe markt. “Het idee van een fiets van de zaak, in plaats van een auto van de zaak, is enorm in opkomst. Er bestaan allerlei regelingen die dit, financieel gezien, heel interessant maken. Binnen de zakelijke markt in Almere liggen er op dit gebied nog veel kansen voor ons en ik wil alle ondernemers graag informeren over de mogelijkheden.” Zie meer over een fiets van de zaak op: www.vanderlindealmere.nl/zakelijk-leasen/ 

Begeleiding bij bedrijfsovername

Een bedrijfsovername kan in verschillende situaties interessant zijn. Het biedt startende ondernemers de kans een lopende onderneming over te nemen, maar het kan ook een versterking zijn van bestaande ondernemingen. Het team van Fin-Match weet als geen ander wat er bij bedrijfsovernames komt kijken. Met die kennis en ervaring begeleidt Fin-Match ondernemers die een bedrijf willen kopen of verkopen, of die bijvoorbeeld een familiebedrijf aan de volgende generatie willen overdragen, tijdens het overnameproces. Daarnaast adviseert en begeleidt Fin-Match op het gebied van financieringsmogelijkheden bij een overname waarbij een risicoscan uiteraard ook niet mag ontbreken.

Meer info: www.fin-match.nl