Rogier Bins en Nicole Gaarlandt, eigenaren Aktief Bloemsierkunst (Foto: aangeleverd)
Rogier Bins en Nicole Gaarlandt, eigenaren Aktief Bloemsierkunst (Foto: aangeleverd)

Aktief Bloemsierkunst

Nieuwe Zaken

Al op haar tiende wist ze, nadat ze samen met haar ouders een bloemencorso had bezocht, dat ze iets met bloemen wilde gaan doen. Toen ze daarna op haar twaalfde een richting moest gaan kiezen op school was de keuze dan ook eenvoudig, bloemen. Na het afronden van haar middelbare school en vervolgopleiding werkte ze in verschillende bloemenzaken, maar droomde altijd van een eigen zaak.

Eigenaresse van Aktief Bloemsierkunst Nicole Gaarlandt geeft samen met haar partner en mede eigenaar Rogier Bins een kijkje achter de schermen in hun nieuwe, duurzame bloemenzaak in Oosterwold.

De timing om mijn droom te verwezenlijken kon eigenlijk niet slechter 

Een droom die uitkomt

“Toen ik in 2015 gebeld werd door de vorige eigenaar van Aktief Bloemsierkunst met de mededeling dat zij wilden stoppen, en de vraag of ik de zaak over wilde nemen, kon de timing eigenlijk niet slechter zijn. Mijn partner en ik hadden net een baby van zes maanden, dus ik zei dat ik de zaak niet kon overnemen. Later vertelde ik het verhaal aan Rogier, mijn partner, en hij zei gelijk dat ik ze terug moest bellen. We zouden samen alles op alles gaan zetten en het gaan doen.” En zo geschiedde, Bins is parttime gaan werken, de beide oma’s werden ingeschakeld om op te passen op de kleine en de droom van Gaarlandt, een eigen bloemenzaak, werd werkelijkheid.

Duurzaamheid staat centraal

Aktief Bloemsierkunst is een duurzame bloemenzaak wat inhoudt dat de bloemen niet bespoten of geverfd zijn, het assortiment seizoensgebonden is en zoveel mogelijk ander materiaal ook duurzaam is. Boeketten worden met touw gebonden, er wordt zoveel mogelijk in papier ingepakt in plaats van in plastic, de kaartjes aan de boeketten zijn gemaakt van plantenresten en de accessoires in het assortiment van Aktief komen veelal uit eigen land, van lokale ondernemers.

Nieuwe start

Na enkele jaren op de oude locatie in Danswijk zijn de ondernemers in juli 2022 verhuisd naar Oosterwold. Ondanks dat dit een hele stap is geweest, plukken de ondernemers nu al de vruchten van de verhuizing. “We waren echt uit ons oude pand gegroeid. We barstten daar bijna uit onze voegen, zaten een beetje verstopt in een woonwijk en eigenlijk zat onze doelgroep daar ook niet echt. Hier in Oosterwold hebben we meer ruimte, parkeergelegenheid voor de deur, andere ondernemers in de buurt waar we mee samen kunnen werken en het duurzame karakter van Oosterwold past perfect bij ons. Het voelt echt als een nieuwe start met veel groeimogelijkheden die perfect bij onze ambities en visie passen.” Aldus Gaarlandt.

Het voelt echt als een nieuwe start met veel groeimogelijkheden die perfect bij onze ambities en visie passen

Zakelijke markt

Het duo levert veel en vaak aan de zakelijke markt. “We hebben een mooi online systeem waarmee zakelijke klanten makkelijk zelf hun bestellingen kunnen plaatsen. Ze kunnen daarin kiezen wat en hoeveel ze willen, kunnen aangeven wanneer het geleverd moet worden en zelfs hun eigen bedrijfslogo toevoegen aan het kaartje aan het boeket. In het systeem kunnen medewerkers van bedrijven ook de bestelgeschiedenis zien, dat is vooral handig voor grote bedrijven waar verschillende mensen bestellingen plaatsen. Zo kunnen ze zelf zien of de bestelling niet al door een collega geplaatst is.” Aldus Bins. “Het komt ook weleens voor dat bedrijven vergeten een bestelling te plaatsen, of last minute iets nodig hebben. Dan bellen ze ons met een spoed verzoek. Doordat wij een eigen bezorgservice hebben kunnen we vaak, ook last minute op dezelfde dag, nog leveren.”

Fundament voor de toekomst

Gaarlandt en Bins runnen de zaak inmiddels met negen man, inclusief zijzelf. Met vijf man sterk in de winkel en vier in de bezorgdienst zijn de ondernemers heel tevreden en trots op wat ze bereikt hebben en staat groei of uitbreiding op de korte termijn nog niet op de planning, maar op de langere termijn zien de ondernemers zeker mogelijkheid tot uitbreiding. “Voor nu willen we op onze nieuwe locatie in Oosterwold een stevig fundament leggen en ons verder ontwikkelen. Als we dan in de toekomst misschien gaan uitbreiden helpt dat ons ook om zo’n uitbreiding succesvol te laten verlopen.”

www.aktiefbloemsierkunst.nl

Sfeerimpressie Aktief Bloemsierkunst (Foto: aangeleverd)
Groene wand Aktief Bloemsierkunst (Foto: aangeleverd)
Sfeerimpressie Aktief Bloemsierkunst (Foto: aangeleverd)
Nicole Gaarlandt, eigenaresse Aktief Bloemsierkunst (Foto: aangeleverd)
Nieuwe winkel Aktief Bloemsierkunst Oosterwold (Foto: aangeleverd)
Logo Aktief Bloemsierkunst (Foto: aangeleverd)