Van Wijnen Lelystad (Foto: aangeleverd)
Van Wijnen Lelystad (Foto: aangeleverd)

Je zou het niet zeggen, maar…ook dit is Van Wijnen Lelystad

Bedrijfsprofiel

Je zou het niet zeggen, maar terwijl jij in een belangrijke meeting zit, verbouwt Van Wijnen het kantoor naast je. En terwijl je kindje slaapt, verduurzaamt Van Wijnen je woning. Hoe dat kan? “Omdat wij heel goed begrijpen dat onze klanten, zoals kantooreigenaren en zorginstellingen, ook klanten hebben, en het werk door moet gaan. Wij snappen dat een huis van een bewoner een thuis is, geen bouwplaats. Met Van Wijnen als renovatiepartner staat altijd de gebruiker centraal,” aldus Chantal Visser, commercieel manager bij Van Wijnen Lelystad.

Van Wijnen zet zich niet alleen in voor ontwikkeling, bouw, verbouw, afbouw en verduurzaming, maar denkt ook mee hoe projecten in goede banen geleid kunnen worden zodat de situatie voor iedereen werkbaar is. “We zijn ons ervan bewust dat we, met name in situaties waar we verbouwen of verduurzamen, te gast zijn bij bestaande, lopende bedrijven of bij mensen thuis. Dat vergt een stukje flexibiliteit van onze kant. Wij maken altijd een plan waarbij de locatie waar we werken zoveel mogelijk open kan blijven en het werk door kan gaan.” Een voorbeeld van een dergelijke situatie is de verbouwing van meerdere lokalen bij Windesheim Flevoland. “De studenten mochten geen last hebben van de verbouwing want hun lessen gingen gewoon door.”

Vaste partner

Ook is Van Wijnen al ruim vijftien jaar een vaste partner van het Flevoziekenhuis. “In het ziekenhuis moet tijdens een verbouwing de dagelijkse gang van zaken gewoon door kunnen gaan. Zonder dat patiënten last hebben van stof, vuil of geluidsoverlast.” aldus Visser. De langdurige relatie tussen Van Wijnen en het Flevoziekenhuis is voor de organisatie niet uniek. Juist deze langdurige relaties zijn waardevol voor Van Wijnen. “We bieden een full service concept waarmee we ondernemers of organisaties volledig proberen te ontzorgen. Dat doen we door een plan te maken waarbij de bedrijfsvoering niet, of zo min mogelijk, gehinderd wordt, maar ook door relevante externe partijen bij een project te betrekken,” aldus Visser. “Daarnaast pakken we hele grote klussen samen met andere vestigingen op. Zo werken we vaak samen met Van Wijnen Diemen, Harderwijk en Zwolle. Allemaal om het voor onze klant zo makkelijk mogelijk te maken. En natuurlijk zodat ze bij een volgende klus in de toekomst weer aan ons denken.” Dit maakt het tevens mogelijk om klanten met klussen die te groot zijn voor alleen Van Wijnen Lelystad samen toch te kunnen bedienen.

Specialisme

Van Wijnen Lelystad ontwikkelt, bouwt, renoveert, transformeert en beheert in Flevoland en in de Metropool Regio Amsterdam. “In grote lijnen zijn de diensten van de verschillende vestigingen van Van Wijnen hetzelfde, maar elke vestiging heeft wel een eigen specialisme. Zo zijn we complementair en kunnen we elkaar waar nodig of gewenst helpen en aanvullen.” Vanuit het specialisme zorg bedient Van Wijnen Lelystad klanten zoals Woonzorg Flevoland, Flevoziekenhuis, OLVG Amsterdam en UMC Amsterdam. “We zijn er voor woningcorporaties, gemeentes, ziekenhuizen, zorgorganisaties, vastgoedeigenaren, beleggers, scholen en projectontwikkelaars. Momenteel werken we bijvoorbeeld ook aan de transformatie van oude kantoorpanden aan de Rentmeesterstraat in Almere Centrum tot woningen,” aldus Visser.

Duurzaamheid

Van Wijnen streeft niet alleen naar een minimale impact op de omgeving waarin een project plaatsvindt, maar tracht ook de impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken. “Duurzaamheid is voor ons een belangrijk thema. We kijken bijvoorbeeld altijd of, en zo ja hoe, we materialen kunnen hergebruiken. Maar ook afvalreducering is een prominent onderwerp in onze bedrijfsvoering. Het is helemaal niet nodig om iets in papier, en plastic, en hout te verpakken. Kleine materialen kunnen bijvoorbeeld ook in herbruikbare kratten vervoerd worden, en grote materialen hoeven echt niet in drie verpakkingsmaterialen vervoerd te worden,” aldus Visser. Natuurlijk is de organisatie hiervoor in grote mate afhankelijk van leveranciers. Juist daarom gaan zij met deze partijen in gesprek. Op die manier wordt er gezamenlijk een werkbare manier uitgestippeld met zo min mogelijk impact op het milieu.

Elkaar gunnen

Daarnaast zet Visser zich ook, volledig passend binnen de visie van Van Wijnen, in voor anderen zonder commercieel belang voor ogen te hebben. “Onder het mom van ‘als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen’. Ik geloof er wel in dat dat uiteindelijk op een positieve manier bij mij terugkomt, maar ik vind het vooral heel belangrijk om anderen te helpen, want samen komen we het verst,” aldus Visser. De commercieel manager is een echte verbinder. “Soms komen ondernemers bij mij met een vraag die niet bij Van Wijnen past, dan verwijs ik ze graag door naar een andere geschikte partij. Daar wil ik echt wel moeite voor doen, ik kan ze dan met elkaar in contact brengen en bij elkaar introduceren. Op die manier kan ik ze toch helpen, ondanks dat Van Wijnen diegene niet direct kan helpen.”

Van Wijnen Lelystad
Chantal Visser, commercieel Manager

c.visser@vanwijnen.nl
06-23016100
www.linkedin.com/in/chantalvisser/
www.vanwijnen.nl

Pascallaan 36A
8218 NJ Lelystad

Chantal Visser op de bouwplaats aan de Rentmeesterstraat