Tim de Vries
Tim de Vries Ron Baltus

De carrière van… Tim de Vries

Interviews

Wat doe je als er bij een stage die je voor je studie loopt gevraagd wordt of je iets wilt doen? Juist, dan zeg je ja. Uitzoeken hoe je het vraagstuk gaat oppakken komt later wel, eerst zeg je ja, want je bent pas net begonnen en wilt een goede indruk maken.

In het kort is dat hoe Tim de Vries als stadionspeaker bij Almere City FC is begonnen. Almere Zaken ging met De Vries in gesprek over zijn carrière tot nu toe, en over zijn doelen en dromen voor de toekomst.

Gewoon proberen

“In de tweede week van mijn stage bij Almere City FC, in 2016, vroeg directeur John Bes mij of ik misschien als stadionspeaker voor de wedstrijden van jong Almere City aan de slag wilde. Dat leek me spannend, maar ook heel leuk. Als je daarbij optelt dat ik pas net met mijn stage bij de club was begonnen en een goede indruk wilde maken, dan was mijn keuze snel gemaakt; ik ging het maar gewoon proberen. Dus ik zei ‘ja’, en zo geschiedde,” aldus De Vries. Na enkele seizoenen bij Jong Almere City bleek het De Vries zo goed af te gaan dat hij moeiteloos door kon stromen naar de functie van stadionspeaker bij het eerste elftal van de club.

Herinneringen

In de, inmiddels acht jaar dat De Vries bij de club werkzaam is, heeft hij al veel meegemaakt. “Ik heb echt al veel mooie herinneringen gemaakt bij Almere City FC tot nu toe.” De kers op de taart is natuurlijk de promotie naar de Eredivisie van de club in 2023. “Toch zijn er veel meer dingen die me bij zijn gebleven. Toen Almere City promoveerde was ik, net als de rest van de club zo druk en overweldigd dat ik alles best wel in een roes heb beleefd. Ik was er wel en werkte keihard, maar toch voelde het ook heel onwerkelijk allemaal. Ik denk dat dat echte besef en die bijzondere herinnering met de tijd alleen maar sterker zal worden,” aldus De Vries. “Iets anders wat mij heel erg is bijgebleven is het inzetten van het volkslied als ik stadionspeaker mag zijn voor Jong Oranje hier in het Yanmar Stadion. Dat is een heel bijzonder moment.”

Ontwikkeling

De Vries vertelt dat hij van tevoren niet had gedacht zo op zijn plaats te zijn bij Almere City FC. “Ik keek er heel erg naar uit om hier stage te lopen, maar ik had nooit durven dromen dat dat mij zou brengen waar ik nu sta. Ik ben geen Almeerder, ik kom uit Zeewolde. Voordat ik bij Almere City begon volgde ik de club al wel, maar inmiddels heb ik echt mijn hart verkocht aan deze club. Ik ben heel dankbaar voor alle kansen die ik hier krijg, en alle mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen.” Zo is De Vries sinds november, na een periode als commercieel medewerker gewerkt te hebben, ook officieel aan de slag als accountmanager voor Almere City FC. Samen met Stephan Rieff en Wouter Griekspoor is De Vries verantwoordelijk voor het ontzorgen van de businessclub leden. “Stephan, Wouter en ik hebben allemaal onze ‘eigen’ accounts. Voorheen, toen de businessclub kleiner was liep dat wat meer door elkaar, met de groei van de businessclub werd ook de noodzaak voor meer structuur duidelijker. Elk businessclublid heeft nu één aanspreekpunt binnen de club waar diegene altijd terecht kan als er iets is.”

Toekomst

Ondanks dat De Vries zo op zijn plek is bij Almere City FC en voorlopig absoluut niet weg zou willen bij de club, heeft hij wel zo zijn dromen en doelen voor de toekomst. “Ik zou me graag verder willen ontwikkelen als presentator. Bijvoorbeeld door de stap te maken naar het presenteren van meer events, op te treden als dagvoorzitter, of door iets op de radio te gaan doen. Een eigen talkshow is voor mij een soort ultieme droom, maar dat is wel echt iets voor later. Zo ver ben ik nu nog niet. Daarnaast zou ik ook nog wel ervaring op willen doen bij een regulier bedrijf. Ik werk nu eigenlijk mijn hele werkende leven bij Almere City en dat is toch anders als een regulier bedrijf. Hoewel ik me nu nog niet kan voorstellen dat ik mijn werk, mijn collega’s en mijn club zou achterlaten denk ik dat het voor de toekomst wel een goede ervaring zou zijn.”

Tim de Vries