John Bes. (Foto: Ron Baltus)
John Bes. (Foto: Ron Baltus)

Een mooie warme club

Column

Almere City FC manifesteert zich vooralsnog prima in de Eredivisie en ontvangt daarvoor ook veel lof vanuit het hele land. Daarbij wordt onze club gezien als een kleine, maar warme en sympathieke club. Waar je aan de zijlijn kunt staan voor een selfie of een omarming van een van onze spelers. Maar ook een club waarbij het vasthouden aan een plan heeft geleid naar de gewenste groei.

Natuurlijk gaat die ontwikkeling ook af en toe gepaard met groeistuipen. Zo waren de lange rijen op het horecaplein afgelopen jaar een terecht punt van discussie. Ondanks dat bleven alle supporters geduldig op hun beurt wachten en waren de keurige rijen bijna on-Nederlands te noemen. Iets om enorm trots op te zijn maar ik ben wel blij dat er een permanente oplossing voor dit probleem in zicht is met de realisatie van een loods die zowel voorgaand probleem oplost als dat het buiten wedstrijden om als epicentrum kan fungeren voor al onze maatschappelijke activiteiten.

Een nieuwe uitdaging deed zich recent voor met de lastminute afgelaste wedstrijd tegen Fortuna Sittard die in heel het land veel commotie heeft veroorzaakt. Hoewel deze beslissing pas werd genomen toen heel het stadion in afwachting was van het beginsignaal was ook nu weer de beheerste reactie van onze supporters en sponsoren bewonderenswaardig. Een volgend voorbeeld van de saamhorigheid en warmte die blijkbaar in en om de club leeft en die ons tot een hecht collectief maakt dat samen in staat is om dromen waar te maken. 

Met zulke supporters en sponsoren kan je simpelweg niet verliezen. Bovendien maken zij ons werk alleen maar leuker en krijgen we nog meer zin in de verdere ontwikkeling van onze club. 

John Bes
Algemeen Directeur Almere City FC