Maaike Veeningen. (Foto: aangeleverd).
Maaike Veeningen. (Foto: aangeleverd).

Met de toetreding tot de Eredivisie gaat Almere een nieuwe fase in

Column

Ik schrijf deze column de dag na de historische huldiging van Almere City FC dus felicitaties zijn op zijn plaats. Wat een geweldige prestatie van het team, de club., de supporters. Wat een ongelofelijk feest voor onze stad. Dat belang hiervan moet niet onderschat worden. De promotie naar de Eredivisie kan een nieuwe fase inluiden voor ons als stad. Een journalist beschreef het gister als de pubertijd waarin we als jonge stad zijn beland. Voor ondernemers biedt het ook weer nieuwe kansen. Er zullen regelmatig bezoekers in onze stad komen. Dat biedt ons de kans hen te laten zien waar Almere voor staat. Ik ben heel benieuwd tot wat voor inventieve initiatieven dit gaat leiden.

Ik hoef ondernemers natuurlijk niet het belang van imago uit te leggen. De positieve aandacht die Almere City FC met hun promotie genereerden voor onze stad is dan ook een prachtig cadeau. Gebeurtenissen als deze wakkeren een gevoel van saamhorigheid en trots aan in veel van ons. Dat was terug te zien in de stad en hebben we nu laten zien aan het hele land. Een mooie belofte voor het komende jaar.

Dezer dagen vergeet je het bijna, maar er gebeurt nog zo veel meer moois in en voor de stad – initiatieven die ook kansen bieden voor ondernemers. Minister Adriaanssen van Economische Zaken en Klimaat verstuurde deze week een brief naar de Kamer over de hightech maakindustrie. Hierin benoemde zij expliciet de ambitie van Almere om zich “in de toekomst als hightech regio te kunnen ontwikkelen.” Verder gaf zij aan te onderzoeken welke ruimtelijke mogelijkheden Almere heeft om samen met de Brainportregio en Zuid-Holland de Nederlandse internationale competitiviteit te verhogen. Achter de schermen werken we hier als gemeente, samen met het lokale bedrijfsleven al heel hard aan. Almere moet, nog meer dan nu, de stad worden waar kennisinstellingen, bedrijven, studenten en werknemers zich graag willen vestigen omdat hier volop ruimte is voor innovatie, ondernemerschap, kennis en talent. 

En dat met een eredivisieclub. Dat is nog eens een stad van de toekomst.

Maaike Veeningen
Wethouder Economische Ontwikkeling