Salah Assalhi, penningmeester VBA (Foto: aangeleverd)
Salah Assalhi, penningmeester VBA (Foto: aangeleverd)

De waardevolle stille kracht achter de VBA

Partnernieuws

Als penningmeester werk je op de achtergrond. Toch fungeer je vaak als spin in het web en is het daarmee één van de belangrijkste rollen binnen een organisatie. In een interview vertelt Salah Assalhi over zijn rol als penningmeester in het bestuur van de VBA én over zijn beweegredenen om zitting te hebben in dit bestuur.

Al zo’n vier en een half jaar is Salah Assalhi als bestuurslid en penningmeester actief voor de VBA. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de administratie van de ondernemersvereniging. Hij zorgt ervoor dat betrokkenen op tijd betaald krijgen, leden hun jaarlijkse factuur ontvangen en verzorgt hij de jaarrekening. Daarnaast zorgt hij ervoor dat de cijfers door de kascommissie gecheckt worden, waarna hij ze zelf toelicht op de ALV. Deze rol is hem op het lijf geschreven als partner en vestigingsdirecteur van accountantskantoor Moore MTH in Almere.

Bijdragen aan de samenleving

“Neem je deel aan een samenleving, dan moet je ook een bijdrage leveren aan die samenleving.” Deze instelling heeft Salah van huis uit meegekregen en dit brengt hij ook over op zijn medewerkers en andere Almeerse ondernemers. Hij benadrukt dat het niet uitmaakt hoe je bijdraagt, àls je maar bijdraagt. Dat is dan gelijk één van de beweegredenen waarom Salah zich aangesloten heeft bij de VBA en penningmeester bij de SBBA is. Bij bestuursvergaderingen gaat het Salah niet alleen om zijn financiële bijdrage en het ‘verdelen van de potjes’. Omdat hij zelf ook ondernemer is en met zijn bedrijf gevestigd is op één van de vele bedrijventerreinen die Almere rijk is, wil Salah hier ook een bijdrage aan leveren en zijn ondernemersstem aan tafel laten gelden.

Trots op Almeerse ondernemers

Als penningmeester ziet Salah zowel mooie als verdrietige verhalen voorbij komen. Mooi, omdat hij ziet hoe Almere bloeit. Er komen steeds meer bedrijven en actieve ondernemers bij in Almere. Ondernemers die op hun beurt willen bijdragen aan de samenleving, al dan niet via de VBA. Verdrietig vond Salah het, toen hij in de Coronatijd verschillende bedrijven heeft zien sluiten. “Op zo’n moment is het fijn om bij een vereniging als de VBA aangesloten te zijn en te zien hoe we bedrijven met elkaar kunnen verbinden. Er voor elkaar kunnen zijn. Dan ben ik oprecht trots met wat we als vereniging voor elkaar krijgen.”