VLNR: Ardian Ramaj, Maxim Kiks, directeur VBA Jolanda Seton en Winston Post. (Foto: aangeleverd)
VLNR: Ardian Ramaj, Maxim Kiks, directeur VBA Jolanda Seton en Winston Post. (Foto: aangeleverd)

Jonge ondernemers bundelen krachten bij Businessclub Young VBA

Interviews

Sinds dit jaar kent Almere een echte businessclub speciaal voor jonge ondernemers. Young VBA is opgericht vanuit de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA), met als doel ondernemers tot 35-40 jaar met elkaar te verenigen. De ondernemers vinden hierbij niet alleen verbinding, maar ook steun en een klankbord bij elkaar, iets dat volgens Jolanda Seton -directeur VBA- nu al succesvol is in de praktijk. 

Vanaf het moment dat Jolanda Seton afgelopen jaar directeur werd van de VBA, stond ze te popelen om de bedrijfsvereniging in Almere nog succesvoller te maken. Eén van haar plannen was hierbij om ook een duidelijke rol voor jonge, Almeerse ondernemers te gaan vervullen. “Een dergelijke businessclub voor jongeren was er nog helemaal niet, terwijl er juist in deze stad zoveel jonge ondernemers zijn”, vertelt Seton. 

Diversiteit 

De afgelopen maanden heeft de Businessclub Young VBA, die als maximale leeftijdsgrens ongeveer 35 tot 40 jaar aanhoudt, al diverse ondernemers met elkaar in contact gebracht. “Elke ondernemer tot ongeveer deze leeftijd kan zich bij ons aansluiten, of je nu starter bent, een eenmanszaak hebt, of al wat meer kilometers op je teller hebt staan en zelfs al personeel hebt. Juist de diversiteit zorgt ervoor dat men veel van elkaar kan leren.”

Sparren

Het is de ervaring van Seton dat de jongste generatie ondernemers vaak gewend zijn om voornamelijk vanuit huis te werken, en daardoor makkelijker de verbinding met andere ondernemers kunnen missen. “Terwijl het juist zo belangrijk en waardevol kan zijn om met binnen Almere met andere jonge ondernemers te sparren. Daar springen we bij de Young VBA op in. Kom uit je werkkamer thuis, en sluit je aan bij dit collectief, om samen nog sterker te staan.”

Young VBA is een laagdrempelige manier om je netwerk te laten groeienNetwerk

Inmiddels zijn er al verschillende ondernemers die zich hebben aangesloten bij de Young VBA. Waaronder Winston Teeuwissen, eigenaar van Business Boosting. Hij vertelt: “Drieënhalf jaar geleden ben ik tijdens mijn studie al met mijn bedrijf gestart. Business Boosting helpt andere bedrijven om online te groeien via online marketing en social media advertentiecampagnes op bijvoorbeeld Facebook, Tiktok en LinkedIn.” Over Young VBA vertelt Teeuwissen enthousiast: “Bij Young VBA werk ik aan mijn netwerk, ik leer daar zoveel andere ondernemers kennen. Als ik iemand bij Young VBA heb ontmoet en later weer tegenkom, verloopt het contact heel soepel. Verder staat Jolanda Seton erg open voor onze suggesties voor activiteiten binnen de businessclub. Bovendien komen wij via haar ook in contact met meer ervaren ondernemers die we anders nooit zouden kunnen bereiken.” 

Groeien

Ook Maxim Kiks is aangesloten bij de Young VBA. Vijf jaar geleden startte hij zijn bedrijf Maxim Functional Communication, waarin hij communicatie voor hospitality en Food & Beverage organisaties ontwerpt en optimaliseert. De reden voor Maxim om zich aan te sluiten bij de businessclub is duidelijk: “Ik wil groeien binnen Almere. En dan bedoel ik niet op het gebied van klanten, maar juist bedrijfsmatig. Hiervoor is het heel belangrijk dat je de juiste mensen mee aan boord neemt om de toenemende hoeveelheid werkzaamheden uit te kunnen blijven voeren. Bij Young VBA kom ik in contact met andere ondernemers waar ik wellicht in een later stadium kan samenwerken.“

Je sluit je aan bij een fantastische en gedreven groep jonge ondernemers

Ditzelfde ervaart ook Ardian Ramaj, die samen met zijn zus de oprichter is van de Hero Company, een Employer Branding Agency. “Drie jaar geleden zijn we de Hero Company gestart, een Almeers bedrijf dat zich bezighoudt met het adviseren en ondersteunen bij het werven en behouden van personeel.” Zijn lidmaatschap bij Young VBA bevalt hem vanaf de eerste dag uitstekend. Ardian vertelt: “Young VBA is laagdrempelig, het is daarmee op een eenvoudige en leuke manier mogelijk om flink in je netwerk te investeren.”

Jolanda Seton vult aan: “Ik wil jonge ondernemers daarom ook echt oproepen om gewoon een keer langs te komen bij een van onze bijeenkomsten. Je sluit je aan bij een fantastische en gedreven groep jonge ondernemers.” 

Wil je meer informatie over Young VBA of even kennismaken? 

Neem dan contact op met directeur Jolanda Seton: 06- 36176252, directeur@vba-almere.nl

(Foto: aangeleverd)