De nieuw aangestelde directeur Jolanda Seton. (Foto: aageleverd)
De nieuw aangestelde directeur Jolanda Seton. (Foto: aageleverd)

Directeur VBA Jolanda Seton: VBA is er ook voor grote bedrijven

Interviews

De Vereniging Bedrijfskring Almere is dit jaar een nieuwe weg ingeslagen. Met de groei van de stad Almere, wil ook de VBA een stap maken naar de toekomst. De nieuw aangestelde directeur Jolanda Seton vertelt over de plannen van de ondernemersvereniging van Almere. “De VBA is er voor alle ondernemers, van klein tot groot. Het is daarom belangrijk dat we de belangen van al deze verschillende ondernemers behartigen.”

Afgelopen mei trad Jolanda Seton aan als directeur van de VBA (Vereniging Bedrijfskring Almere). Een vereniging die op dit moment 420 leden telt. Toch is het groeien van het ledenaantal niet de hoogste prioriteit van de VBA, opgericht in 1977. Seton legt uit: “Wat we de komende twee jaar vooral willen doen, is een betere afspiegeling worden van het ondernemersklimaat in Almere. We staan nu bekend als een bedrijfskring die met name ZZP’ers en klein- en middenbedrijven als leden hebben. Dat beeld klopt zeker niet helemaal, want ook grotere ondernemers weten ons te vinden, maar we willen wel dat deze groep beter vertegenwoordigd wordt bij ons. Hiermee geven we een goede afspiegeling van wat de stad aan ondernemerschap in zich heeft. 

CEO-Tafel

Een van de initiatieven die de nieuwe directeur hiervoor in het leven geroepen heeft, is het initiëren van een zogenaamde CEO-tafel. Een bijeenkomst van om en nabij tien CEO’s die met elkaar om de tafel gaan zitten om te kijken wat ze voor elkaar en voor de stad kunnen betekenen. “Hierbij zoeken we echt naar partners die bij elkaar passen, en dat zijn zowel leden als (nog) niet-leden. Deze gezamenlijke kennis en ook gezamenlijke kracht komt direct terug in Almere. Want uiteindelijk hebben we hetzelfde doel: zorgen dat de opdrachten die in de stad vergeven worden ook in de stad blijven en niet over de brug worden gegooid.”

De behoeften van bijvoorbeeld ZZP’ers zijn anders die van MKB’ers of van grootbedrijvenZwaardere stem

Seton benadrukt dat de VBA alle ondernemers van Almere wil dienen, van eenmanszaken tot de multinationals. “Het is denk ik wel goed dat we daar een onderscheid in gaan maken. De behoeften van bijvoorbeeld ZZP’ers zijn anders die van MKB’ers of van grootbedrijven. Daar gaan we meer op inspelen door onze leden meer in deze drie groepen onder te verdelen. En daarmee bereiken we dat de VBA zal groeien, niet alleen qua ledenaantal, maar ook op het gebied van kwaliteiten en professionalisering. Het positieve gevolg hiervan is dat de bedrijfskring hiermee een zwaardere stem zal krijgen als het gaat om bijvoorbeeld overleg met de gemeente. We kunnen dan als een geheel de stem van de ondernemers harder laten klinken.”

Raad van Advies en bestuursuitbreiding

Naast de komst van Seton als directeur is Oud VVD-wethouder Henk Smeeman toegetreden tot het bestuur met als portefeuille Politiek. Nieuw is ook de opstart van de Raad van Advies, waar plek is voor ongeveer tien personen met een grote verbindende factor in Almere en ervaring op ondernemersklimaat. Inmiddels is bekend dat vijf van deze rollen vervuld gaan worden door Mark Pol, Annemarie Jorritsma, Jan Bun en Herman Reimert.

Waar Almere groeit, daar groeit de VBA automatisch met Almere meeVolgende stap

“Al met al zijn we klaar voor de volgende stap. Waar Almere groeit, daar groeit de VBA automatisch mee. Ons doel is dat meer ondernemers zich gaan aansluiten bij de vereniging, om een hogere kwaliteit neer te zetten en een meer specialistische aanpak te hanteren. Daarmee kunnen we gezamenlijk het ondernemersklimaat in onze stad nog meer benutten en verbeteren.” Seton benadrukt hierbij hoe belangrijk het is dat ondernemers samenwerken, om zo goed voor hun eigen belangen op te komen, maar ook om iets terug te kunnen doen voor de stad. Verbinding maken doe je namelijk altijd samen.”

Over Vereniging Bedrijfskring Almere

De VBA is hét ondernemersnetwerk in Almere. Van ondernemers, voor ondernemers en door ondernemers. Een grote lokale vereniging van bedrijven in Almere, die bij uitstek geschikt is voor het leggen van contact met collega-ondernemers. De VBA organiseert daartoe tal van gevarieerde inhoudelijke en relatie-activiteiten. Door haar omvang is het VBA daarnaast een gezaghebbende gesprekspartner voor overheden en andere relevante partijen in de regio.

Proeflidmaatschap

Wilt u eerst testen of het lidmaatschap van de VBA iets is voor uw bedrijf, dan kunt u zich inschrijven als proeflid. U mag dan drie maanden kijken, horen en beleven wat de VBA voor u doet. U mag in die drie maanden twee evenementen van de VBA bezoeken, u krijgt een inlog voor de website, u krijgt een vermelding via de VBA socials en u wordt via nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van het ondernemersnieuws in Almere.

Meer informatie over de Vereniging Bedrijfskring Almere en haar activiteiten is te vinden op de website: www.vba-almere.nl