Marco Lipsius (Foto: aangeleverd)
Marco Lipsius (Foto: aangeleverd)

Marco Lipsius

Hoe is het nu met

Nadat hij, om medische redenen, vlak voor de uitvoering van het project dat een hoogtepunt van zijn carrière moest worden keihard werd teruggeslagen is hij na een intensief hersteltraject inmiddels zover dat hij weer aan het werk kan en zijn professionele carrière langzaam weer oppakt. En daarom vroeg Almere Zaken zich af; Hoe is het nu met… Marco Lipsius?

Als je de geboren Weesper in zijn tienerjaren had gezegd dat hij zijn geluk later in Almere zou vinden had hij je waarschijnlijk voor gek verklaard. Nadat hij op zijn twaalfde met zijn ouders uit Weesp naar Almere verhuisde bleef het leven van Lipsius zich grotendeels in het Gooi afspelen. Zijn vrienden woonden daar, hij ging daar naar school. Daardoor ontwikkelde hij ook geen band met Almere. Dat hij op zijn 18e voor zijn studie vertrok uit Almere was dan ook geen verrassing. Hij zei zelfs dat hij hier nooit meer terug zou komen.

Toch verhuisde Lipsius in 2007 met zijn vrouw en zoon vanuit Amsterdam naar Almere. In Almere is Lipsius voor zichzelf begonnen met het bedenken en uitwerken van concepten voor evenementen gericht op de consumentenmarkt.

Het geheim van Almere

“Eind 2008 startte Almere City Marketing de imagocampagne ‘Het geheim van Almere’ om mensen van buiten de stad te laten zien wat Almere te bieden heeft. Voor deze campagne heb ik verschillende spellen gemaakt die bijvoorbeeld de mooiste plekken van Almere laten zien. Tijdens dit project ben ik echt verliefd geworden op de stad. Dat kon ook bijna niet anders, want ik kwam op de mooiste plekken van de stad en ontdekte dat dat er heel wat zijn.” Naast een ontdekkingsreis door Almere was dit project voor Lipsius ook een mooie manier om zijn netwerk binnen de stad op te bouwen. Naar aanleiding daarvan heeft de ondernemer door de jaren heen vele mooie projecten uit mogen voeren voor Almere.

Hoogtepunt vs dieptepunt

De zomer van 2022 moest een hoogtepunt van zijn carrière worden. Lipsius had hard gewerkt om ‘180 Dagen Floriade Almere Centrum’ op te zetten toen in juni 2022 het noodlot toesloeg. Lipsius werd getroffen door een herseninfarct en alles waar hij zo hard voor gewerkt had was in één klap weggevaagd. “Gelukkig stonden alle activiteiten en events klaar om te beginnen, anderen konden dit oppakken en alles is dus goed verlopen, maar ik heb zelf de uitvoering niet meer kunnen doen.”

Focus op vooruitgang

Lipsius geeft zelf aan geluk gehad te hebben. “Ik heb last gehad van uitval door sensorische klachten aan de linkerkant van mijn lichaam, maar dat is na een traject van onder andere intensieve revalidatie bij De Meren wel weer goed gekomen. Verder merk ik dat mijn concentratievermogen nog niet helemaal is zoals het was. Als er veel prikkels zijn kan ik me moeilijker focussen, maar ook dat gaat gelukkig elke dag wat beter.” Het herstel van de ondernemer gaat met ups en downs. “Ik heb goede dagen en minder goede dagen. Ik merk dat ik in het begin erg focuste op wat ik nog niet kon. Pas toen ik die gedachte kon loslaten en er meer ruimte kwam voor waardering voor de vooruitgang die ik maak, kon ik echt stappen gaan zetten in mijn hersteltraject.”

Positieve blik op de toekomst

Zijn toekomst ziet Lipsius positief tegemoet. “Als je even niks kunt ga je vanzelf nadenken over wat je wil, waar je nou echt gelukkig van wordt. Toen kwam ik tot de realisatie dat ik me weer meer wil gaan richten op het uitbouwen van bepaalde type evenementen. Ook het bedenken van nieuwe concepten vind ik gewoon echt heel tof, daar word ik gelukkig van.” Daarom is de ondernemer bezig met de start van een nieuw bedrijf waarmee hij zelf concepten voor evenementen neer wil gaan zetten die bij zijn visie passen, voor de stad maar ook weer daarbuiten. In eigen beheer en op zijn eigen manier.

Volg je passie

De focus ligt voor Lipsius op zijn gezondheid. Verder hoopt de ondernemer vooral dat hij bezig kan blijven met wat hij echt leuk vindt en zijn passie kan volgen. De ondernemer benadrukt dat hij het belangrijk vindt om soms de tijd te nemen om even in jezelf te keren en je af te vragen of je doet wat je wil? Of je je dromen nog wel volgt. “Want dan komt de rest vanzelf wel.”

Marco Lipsius (Foto: aangeleverd)