Jorgen Raymann (Foto: aangeleverd)
Jorgen Raymann (Foto: aangeleverd) Raul Neijhorst

Jorgen Raymann

Hoe is het nu met

Nadat hij in 2016 een flinke klap kreeg door het stoppen van zijn tv programma, daarna weer opkrabbelde om vervolgens begin 2020 door de corona pandemie de volgende klap te krijgen en zijn carrière in het theater vroegtijdig te beëindigen, was het tijd om zichzelf te gaan herontdekken. Inmiddels is hij bijna drie jaar verder en vragen wij ons af, hoe is het nu met… Jörgen Raymann?

“Het gaat heel goed met mij. Nadat aan het begin van de corona pandemie het roer om moest, heb ik mij goed herpakt. Ik ben werkzaam bij Lenard and Lenard als Chief Inspirational Officer en kan hier mij ei echt goed in kwijt. Ik ben me gaan verdiepen en specialiseren in HR vraagstukken op het gebied van werkgeluk, inspirerend leiderschap, diversiteit en inclusie.” Aldus Raymann. De voormalig tv presentator geeft lezingen, key notes, workshops en masterclasses over deze onderwerpen en dat bevalt hem uitstekend. Zijn agenda is ‘lekker vol’ en samen met Lenard and Lenard werkt hij aan een hele nieuwe visie op het gebied van diversiteit en inclusie. Met als uitgangspunten dat diversiteit en inclusie leuk zijn en de kracht van het geheel, is het Multipliciteit programma (MP programma) ontstaan. Kort samengevat helpt het programma bedrijven anders te kijken naar de thema’s diversiteit en inclusie en iedereen verantwoordelijk te maken voor een inclusieve omgeving, in plaats van slechts één groep mensen.

Passie en ervaring

De aard van het werk dat Raymann nu doet is heel divers, de ondernemer komt in contact met veel verschillende bedrijven, veel verschillende mensen, en daardoor is het nooit saai. “Het is absoluut leuk. Het is mijn passie om te entertainen en met mensen bezig te zijn en dat doe ik nu op een hele andere manier als vroeger. Ik gebruik mijn humor en podiumervaring van vroeger nu ook in mijn werk, alleen ik hoop dat ik de mensen nu wat meer inhoud geef en maatschappelijk gezien meer impact kan maken. Ik geloof dat wanneer je een maatschappij op een bepaald vlak helpt en slimmer maakt, dat doorsijpelt in andere aspecten van de maatschappij. Als mensen slimmer zijn nemen ze betere beslissingen. Als ze betere beslissingen nemen kost het ons minder om in te grijpen indien nodig. En als mensen beter weten waar ze informatie moeten halen, of beter intrinsiek gemotiveerd zijn om positief kritisch te zijn, krijg je een hele andere dynamiek.”

Zelf verantwoordelijk voor geluk

Al met al bevalt de carrièreswitch die Raymann op zijn 54e maakte hem goed. Zijn ervaring uit zijn vorige carrière helpt hem goed bij zijn huidige werk, hij doet zijn werk met veel plezier en deelt graag wat advies uit de lessen die hij zelf leerde, voor andere ondernemers. “Bijna niemand wordt in één keer succesvol, je moet ook op je bek durven gaan. Daar leer je van en juist van die lessen word je succesvol. Als je echt wil, en jezelf er ook toe zet, dan is er heel veel mogelijk. Door corona moest ik eerder stoppen met het theater. Dat vond ik heel erg, maar het heeft me ook veel moois gebracht. Ik ben erachter gekomen dat we voor 95% zelf verantwoordelijk zijn voor ons eigen geluk. Dat heeft te maken met hoe je tegen de wereld aankijkt, hoe je met tegenslagen omgaat en hoe je dingen op jezelf projecteert. Als je in de juiste mindset kunt komen is het leven echt hartstikke leuk.”

Ik ben erachter gekomen dat we voor 95% zelf verantwoordelijk zijn voor ons eigen geluk.

Lenard and Lenard

Raymann is op dit moment werkzaam als Chief Inspirational Officer bij Lenard and Lenard. Lenard and Lenard wil mensen over de hele wereld helpen hun kennis te vergroten en hun ambities en doelen te bereiken in een leuke en op maat gemaakte omgeving die speciaal voor hen is gecreëerd over verschillende urgente wereldwijde onderwerpen. De huidige focus onderwerpen zijn multipliciteit (D&I), cyber security en werving en selectie.