Rodney met zijn vader, samen eigenaar van Toastable Almere (Foto: aangeleverd)
Rodney met zijn vader, samen eigenaar van Toastable Almere (Foto: aangeleverd)

Toastable Almere: Jong geleerd, oud gedaan

Algemeen

Rodney Latupeirissa is de nog maar 21 jarige eigenaar van het Toastable filiaal aan de Schutterstraat. Aan Almere Zaken hij vertelt over het ontstaan van ‘zijn’ zaak: “Ik ben Toastable samen met mijn vader gestart. Sinds mijn 15e werk ik al in de horeca en ik dacht ook al langere tijd na over een eigen zaak. Ik sprak daar veel over met mijn vader, hij had ook interesse om een zaak te starten. We merkten dat we elkaar heel goed zouden aanvullen. Ik wil graag in de zaak werken, op de vloer zijn en de dagelijkse gang van zaken runnen. Mijn vader wil liever, en is ook veel beter in, van alles regelen op de achtergrond. Hij houdt zich meer bezig met de financiële kant van Toastable, maar trekt toch ook regelmatig z’n schort aan en helpt dan bijvoorbeeld met de vaat.”

“We zijn er gewoon voor gegaan”

Rodney keek regelmatig in online franchise gidsen, op zoek naar de perfecte zaak. “Eerst vond ik daar niet zo veel bijzonders in. Je ziet vaak dezelfde soort zaken voorbij komen, en dat wilde ik niet. Totdat ik Toastable tegenkwam. Dat kende ik nog niet en dat leek me wel wat,” aldus de jonge ondernemer. Rodney vertelt lachend dat hij toen hij voor het eerst over Toastable las, hij gelijk heeft gegoogled waar het dichtstbijzijnde filiaal zit en daar direct met zijn moeder naartoe is gegaan om te lunchen en te kijken hoe het is. “Ik was samen met mijn moeder naar Amsterdam gegaan om eens te kijken wat Toastable precies is. De vibe sprak me gelijk aan, en het eten was ook echt lekker. Daarna is het eigenlijk heel snel gegaan”, aldus Rodney. “In juli 2021 voerden mijn vader en ik het eerste gesprek met de franchisegever, en op 12 maart zijn we open gegaan.”

Ook op papier is alles eerlijk verdeeld, we bezitten allebei 50% van de zaak

Een echte familie prestatie

“Ik vind het echt een eer om dit samen met mijn vader te mogen doen,” vertelt de jonge zakenman trots. “We vullen elkaar heel goed aan en het is nu echt iets van ons samen. Van onze familie eigenlijk want mijn oom heeft bijvoorbeeld ook geholpen. Ik had dit met iedereen kunnen doen, maar juist dat ik het met mijn vader samen doe maakt het speciaal voor mij.” Rodney en zijn vader maken alle beslissingen samen. “Ook op papier is alles eerlijk verdeeld. We bezitten allebei 50% van de zaak. Als mensen vragen of ik de eigenaar ben zeg ik altijd ‘ja samen met mijn vader’ omdat ik daar zo trots op ben.”

Gunfactor

De jonge ondernemer ervaart in het ondernemerschap eigenlijk alleen maar voordelen van zijn leeftijd. Ook bij het opstarten van de zaak heeft hij geen problemen ervaren door zijn leeftijd. “Dat komt ook doordat ik het samen met mijn vader doe en hij veel ervaring heeft.” Rodney vertelt verder dat hij merkt dat hij een enorme gunfactor heeft bij veel mensen. “Mensen vinden het leuk om een jonge ondernemer te zien. Ze willen me juist graag helpen en steunen waar het kan. Ze gunnen het mij echt.”

Vaste gasten

Het grootste succes dat Rodney hoopt te behalen is een fijne kring van vaste gasten opbouwen. “Als onze naamsbekendheid groot is, ben ik tevreden. We zijn pas zo kort open maar hebben nu al een aantal vaste gasten. Sommige mensen komen bijna elke dag, dat is zo leuk. Wij herkennen de mensen, zij herkennen ons, dat vind ik echt geweldig.”

Deze zaak is echt mijn kindje, mijn trots

Daarnaast benoemt de jonge ondernemer ook de zakelijke kant nog even. Rodney vertelt dat hij graag wat minder wil gaan werken, als de zaak goed loopt. “Ik ben nu zes tot zeven dagen per week aan het werk. Dat vind ik heel leuk hoor, en dat hoort er ook bij want deze zaak is echt mijn kindje, mijn trots. Maar in de toekomst wil ik graag ‘gewoon’ vijf dagen per week werken en toch genoeg verdienen om alle kosten te dekken en dan ook nog wat leuke dingen te kunnen doen.”

Tip voor andere jonge ondernemers

Daar is Rodney heel duidelijk in: “Gewoon doen! Als je iets wilt, kun je het tenminste proberen. Ik ben heel trots dat ik het gedaan heb, en dat de zaak nu draait.”

Rodney Latupeirissa, mede eigenaar Toastable Almere (Foto: aangeleverd)
Toastable Almere (Foto: aangeleverd)
Toastable Almere (Foto: aangeleverd)
Max Latupeirissa, mede eigenaar Toastable Almere (Foto: aangeleverd)