Nieuwe voorzitter Zorgtafel Flevoland Martin Smeekes (Foto: aangeleverd)
Nieuwe voorzitter Zorgtafel Flevoland Martin Smeekes (Foto: aangeleverd)

Nieuwe voorzitter Zorgtafel Flevoland

Algemeen

Almeerder Martin Smeekes volgt per 1 juni Frans van den Broek d’Obrenan op als voorzitter van Zorgtafel Flevoland. “Het is mij een grote eer en genoegen om alles wat ik in mijn carrière heb geleerd in de wereld van de zorg in diverse bestuurlijke rollen in te zetten in mijn eigen Provincie Flevoland bij de Zorgtafel. Ik heb er heel veel zin in.” Aldus de nieuwe voorzitter. 

Smeekes beschikt reeds over bestuurlijke ervaring in de zorg. Zo was hij onder andere directeur van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en bestuurder van de regionale ambulancevoorziening. Hier had hij onder andere ambulancezorg, het zorg- en veiligheidshuis en de meldkamer in zijn portefeuille.

Over Zorgtafel Flevoland

Zorgtafel Flevoland is een bestuurlijk samenwerkingsplatform, dat bestaat uit zorgorganisaties, patiëntenorganisaties, brancheorganisaties, gemeenten, provincie Flevoland en zorgverzekeraars. De partners aan Zorgtafel werken sinds 2019 samen aan goede, toegankelijke zorg op de juiste plaats voor alle inwoners van Flevoland. “We bedanken Frans van den Broek d’Obrenan voor zijn inzet voor de Zorgtafel. Mede dankzij zijn inzet hebben we de afgelopen jaren belangrijke vraagstukken voor de toekomst van de zorg over de domeinen heen met elkaar afgestemd en zijn er concrete resultaten voor de inwoners van Flevoland gerealiseerd. Daarmee is een goed fundament gelegd om op voort te kunnen bouwen.” Aldus Zorgtafel Flevoland. 

Frans van den Broek: “Ik wens Martin Smeekes en de partners van de Zorgtafel alle succes toe om met deze samenwerking het zorglandschap in Flevoland de komende jaren verder te verstevigen.”