Randy Bel
Randy Bel

Mijn Persoonlijke Reis naar Inclusie

Column

Inclusie, het streven naar gelijke kansen en volledige participatie voor iedereen, heeft tijdens mijn vijfjarige tour met de hardcore artiest Scooter door verschillende landen, zowel binnen als buiten Europa, een diepe indruk op mij gemaakt. Ik heb de kracht van inclusie ervaren, maar ook de uitdagingen die ermee gepaard gaan. Hardcore wordt namelijk niet meteen geassocieerd met iemand van Surinaamse afkomst, toch? 

Een van de meest ingrijpende ervaringen vond plaats bij een douane in Rusland, waar ik werd geconfronteerd met vernederend gedrag van het personeel, terwijl mijn andere collega’s zonder problemen door konden lopen. Deze ervaring benadrukte voor mij het belang van inclusie en de noodzaak om bewustwording te creëren, zowel op de werkvloer als op scholen. Als we de jeugd bewust maken van inclusie, kunnen we preventief handelen en grensoverschrijdende situaties vermijden.

Open communicatie staat centraal in mijn benadering van inclusie. Dit is een kernwaarde die niet alleen persoonlijk belangrijk voor me is, maar ook geïntegreerd is in mijn bedrijf Static Entertainment. We streven ernaar om een omgeving te creëren waarin iedereen zich welkom voelt, ongeacht afkomst, huidskleur, religie, sociale klasse, opleidingsniveau, seksuele geaardheid of genderidentiteit.

Wanneer we organisaties, bedrijven of scholen bezoeken, implementeren we deze principes actief. We geloven dat inclusie niet alleen een morele plicht is, maar ook een sleutel tot succes. Door diversiteit te omarmen en een cultuur van respect en openheid te bevorderen, kunnen we een positieve verandering teweegbrengen, niet alleen binnen onze organisaties, maar ook in de bredere samenleving.

Mijn persoonlijke ervaring met inclusie heeft me geleerd dat het niet alleen gaat om het creëren van gelijke kansen, maar ook om het bouwen van een gemeenschap waarin iedereen zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt. Samen streven we naar een wereld waarin inclusie de norm is, en waarin iedereen de kans krijgt om zijn volledige potentieel te bereiken.

Randy Bel
Static Entertainment