Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Almere (Foto: aangeleverd)
Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Almere (Foto: aangeleverd)

SBBA legt met nieuw elan focus op samenwerking

Partnernieuws

De Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Almere (SBBA) werd een kleine 30 jaar geleden opgericht door o.a. ondernemers, gemeente, politie, en bedrijfsvereniging en is sinds haar oprichting in 1995 zowel technisch als organisatorisch uitgegroeid tot een volwassen organisatie. 

De SBBA is een collectief voor en door ondernemers. Een stichting zonder winstoogmerk, opgericht om de toenemende criminaliteit en achteruitgang van schoon, heel en veilig op de bedrijventerreinen een halt toe te roepen.

Almere werd destijds geteisterd door een inbraakgolf, omdat de politie ’s nachts niet meer standaard surveilleerde op de bedrijventerreinen. SBBA introduceerde de nachtelijke beveiliging, waardoor inbraken tot op heden nog sporadisch voorkomen. 

Primaire en secundaire doelen

De SBBA organiseert de mobiele surveillance en cameratoezicht op de bedrijventerreinen van maandag tot en met vrijdag tussen 18.00 - 06.00 uur en in het weekend de gehele dag en nacht. Het primaire doel van de SBBA is het beveiligen en bewaken van panden en eigendommen van Almeerse ondernemers. Secundaire doelen zijn het signaleren van zaken m.b.t. schoon, heel, veilig en ondermijning. Bij ‘ondermijning’ maken criminelen gebruik van legale bedrijven en diensten en bestrijding daarvan vraagt om gestructureerde aanpak. 

Voor de beveiligingstaken huurt de SBBA een beveiligingsbedrijf in en sinds 1 januari 2023 is dit beveiliger Le Connecteur uit Almere. Elders op de pagina een introductie van Le Connecteur. Dit bedrijf levert het gewenste kwaliteitsniveau tegen aanvaardbare tarieven. 

Nieuw nummer bij onraad

De SBBA neemt binnenkort een nieuw nummer in gebruik (036-7009736) in gebruik, dat 24/7 bij onraad kan worden gebeld bij onraad kan worden gebeld. Dat nieuwe telefoonnummer verschijnt binnenkort op de SBBA-borden bij toegangswegen van de bedrijventerreinen. 

Veiligheidsplan Almere 

De gemeente Almere formuleert voor de komende jaren het Veiligheidsbeleid voor de stad en de SBBA praat met de gemeente hoe veiligheid op de bedrijventerreinen voor de Almeerse ondernemers de komende tijd kan worden geoptimaliseerd en geborgd. 

Door de focus te leggen op collectieve samenwerking heeft onze gezamenlijke missie de grootste kans van slagen.

Heeft u vragen of wenst u informatie over de SBBA?
Neem dan contact op via 036-54 98 476
of bestuur@sbbalmere.nl

Logo SBBA