Irene Medema, directeur VBA (Foto: aangeleverd)
Irene Medema, directeur VBA (Foto: aangeleverd)

”Verbinden en versterken, daar wil ik mij op richten binnen VBA!”

Partnernieuws

Vanaf 9 januari start ik als directeur VBA. Ik zal sturing gaan geven aan alle beleidsgebieden van de vereniging en een strategisch beleid realiseren. Mijn doel is ondernemers in Almere te verbinden en van VBA hèt platform voor ondernemend Almere en gesprekspartner voor de gemeente te maken, om zo gezamenlijk de stad te versterken en te laten excelleren. 

Aanloop

Een tijd geleden werd ik al benaderd voor deze rol. Op dat moment lieten lopende projecten het nog niet toe. Half december rond ik die projecten af en dat geeft mij ruimte om deze mooie uitdagende klus bij VBA op te pakken. De kennismaking op de ALV met het bestuur en met enkele leden voelde al als een warm bad. 

Kennismaking met Almere

Als Groningse reisde ik als consultant voor Delta Lloyd dagelijks naar Amsterdam. Hier herinner ik Almere in eerste instantie als verkeersknooppunt op regenachtige dagen. Later leerde ik Almere beter kennen vanuit mijn rol als directeur van Bedrijfskring Lelystad en door mijn functie als investor relationmanager team internationaal bij Horizon/NFIA. Ik kijk er naar uit Almere en haar ondernemers echt te leren kennen.

Eigen onderneming 

Ruim 10 jaar geleden startte ik mijn eigen bedrijf Dualhanded waar vanuit ik onder ander MKB-ers en projectprogramma’s geholpen heb met hun zichtbaarheid en marketing. Naast mijn nieuwe rol bij VBA ben ik nog altijd betrokken bij diverse projecten, waarbij mijn rol vooral ligt bij het verbinden van onderwijs en arbeidsmarkt, het thema participatie en inclusiviteit en ondernemerschap in Flevoland. 

Bevlogenheid

Waar ik energie van krijg, is om samen dingen voor elkaar te krijgen en verbindingen te leggen. Vanuit de inhoud ga ik graag het gesprek aan om te kijken hoe we als bedrijfsleven de stad maximaal aantrekkelijk maken om te ondernemen. Leden kunnen van mij verwachten dat ik proactief te werk ga, ondernemers verbindt en kwaliteit en inhoud geef aan evenementen. Mijn kennis en ervaring neem ik mee. Jullie zijn van harte welkom om hun ideeën, zorgen en ambitie met mij te delen. Voor nu wens ik eerst iedereen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling. 

Tot snel!