Nico Roozen. (Foto: Marco ter Beek)
Nico Roozen. (Foto: Marco ter Beek) Marco ter Beek

Collectieve samenwerking

Column

In mijn columns die ik in 3 edities van Almere Zaken in 2022 als voorzitter van de SBBA heb mogen schrijven, heb ik gepoogd te benadrukken dat alles valt of staat met collectieve samenwerking, wanneer het gaat om het bestrijden van criminaliteit en bewaken van schoon, heel en veilig op de Almeerse bedrijventerreinen.

Om onze missie kracht bij te zetten hebben we binnen de SBBA dan ook besloten om vanaf nu meer zichtbaarheid te geven aan onze doelstellingen. We zijn daarom vanaf 2023 partner geworden van Almere Zaken en houden u iedere editie met een volle pagina op de hoogte van diverse veiligheidsthema’s op de Almeerse bedrijventerreinen. Wat we doen, hoe we dat doen, voor wie en met wie we dat doen.

De SBBA werkt samen met twee partners: onze technische partner Lancker Wolters en onze beveiligings partner Le Connecteur; beiden Almeerse bedrijven. Lancker Wolters heeft ervoor gezorgd dat we naast een volwaardig camerasysteem in openbare ruimtes, ook een nieuwe toezichtruimte hebben. De beveiligings uitvoering op de bedrijventerreinen en toezichtruimte is sinds begin van dit jaar onder de hoede van Le Connecteur. 

Wat hebben we nodig om onze doelstellingen te bereiken?

Collectieve samenwerking tussen stakeholders is noodzaak. Zoals daar zijn: Gemeente Almere, WVO’s (Werkgroepen Veilig Ondernemen), Politie, VBA (Vereniging Bedrijfskring Almere), SBBF (Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Flevoland) en het PVO Midden-Nederland (Platform Veilig Ondernemen), een collectief van 39 gemeenten met daarin ondernemers, het OM (Openbaar Ministerie) en Politie.

Hoe sterker de organisatiegraad op bedrijventerreinen met WVO, SBBA, VBA en proactieve gemeente, des te beter kan er worden samengewerkt aan thema’s die zowel ondernemers als gemeente raken op het gebied van schoon, heel en veilig van de openbare ruimte.

Ook energie zekerheid, verduurzaming, klimaatadaptatie en circulariteit zijn issues die actueel zijn en alleen collectief succesvol kunnen worden opgepakt.

Nico Roozen
Voorzitter SBBA