Het Saporito-team. V.l.n.r. Denis van de Lagemaat, Lolitha, Ron en Karina. Zittend: Mirjam van Veen.
Het Saporito-team. V.l.n.r. Denis van de Lagemaat, Lolitha, Ron en Karina. Zittend: Mirjam van Veen. Foto: aangeleverd

Smaak en passie komen samen bij Saporito

Bedrijfsprofiel

Saporito bestaat dit jaar een decennium. Tien jaar trouw passievol culinair dienstbetoon aan liefhebbers van een basis leggend ontbijt, een stimulerende lunch voor het werkvervolg én vervolmaking van de dag met borrelhapjes aan het einde van de dag op kantoor.

Uitdaging

“We begonnen in 2014 op het Stationsplein in Almere Poort. We bedienden passanten van bus en trein. Vanuit een luxe horecakar serveerden we de meest lekkere broodjes en écht authentieke Italiaanse verse koffie”, opent het eigenaarsduo Ron en Karina van Velzen. “Het was een uitdaging om daar te starten, het liep vanaf het begin.”

Drang groeide

Gaandeweg dat jaar nam door enthousiasme ván en geïnspireerd dóór ‘snelle’ broodjeseters en koffiedrinkers de expansiedrift toe en werd verwachtingsvol uitgekeken naar een nieuwe locatie. Dat werd gebouw Cube Center aan de Veluwezoom 7 tegenover Van der Valk. Daar is voor bedrijven uit het pand een gezellig lunchplein. De drang om daar uitbreiding aan te geven groeide.

Horecadier

Ron: “Karina is een horecadier, ik zat in de transportsector. We hadden als droom een eigen zaak beginnen en deze uit te breiden. We hebben samen het succesvolle concept vanuit onze mobiele wagen in Poort naar Veluwezoom doorgetrokken.”

De bedrijfsstrategie werd aangepast en Ron en Karina gingen zich al snel richten op het Almeerse bedrijfsleven. “Een uitdaging. We zijn inmiddels een professioneel geoutilleerde bedrijfscateraar. Onze corebusiness is het verzorgen van lunches, maar ook voor ontbijters verzorgen we graag een goede start van de dag.”

Lunch op kantoor

Grote kracht van Saporito is de inmiddels opgebouwde vertrouwensband met het Almeerse bedrijfsleven. Ron: “Wij serveren écht Italiaanse broodjes. Onze ciabatta’s, boules en panini’s zijn gemaakt met ingrediënten van absolute topkwaliteit. Het deeg wordt langzaam bereid, volgens het motto festina lente (haast je langzaam). Dit resulteert in heerlijk brood, dat de Italiaanse traditie eer aandoet. Of je nu met collega’s of zakenpartners wilt lunchen, wij bezorgen lunch op kantoor. Bestel voor 09.30 uur en ontvang je lunch tussen 11.00 en 13.00 uur. Ook doen wij catering voor vergaderingen, trainingen en speciale gelegenheden op het werk. Voor bedrijfsevenementen kunnen we opdrachtgevers ontzorgen middels glaswerk, statafels en aankleding ván en meedenken óver bijvoorbeeld een feest voor een jubilaris.” 

Naast de keuze uit de Saporito menukaart is het belangrijk om te weten, dat alles smaakvol wordt gepresenteerd op échte schalen voor bijvoorbeeld buffetten, trainingen en vergaderingen. “Maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben wij hoog in het vaandel staan. We werken met recyclebare verpakkingen.”

Vermeldenswaard verder is, dat er voor het bedrijfsleven snel geschakeld kan worden. Ron: “Lunchbestellingen voor half tien ‘s morgens rijden we probleemloos uit. Alle broodjes worden vlak voor bezorging (af)gebakken, optimale versheid gegarandeerd. Vers geperste jus d’orange wordt vanzelfsprekend heerlijk koel aangeleverd.”

Inmiddels is Saporito een écht familiebedrijf. Dochter Lolitha (19) is volledig bij de zaak betrokken en kent de kneepjes van het vak. Zoon Doniso (15) heeft ook de ambitie om in te stromen. Met zwager Dennis en Mirjam is het team compleet. 

Saporito: buon appetito Almere!

Saporito, Cube Center, Veluwezoom 7, 1327 AA Almere 

T 036-8444100

M info@saporito-broodjes.nl 

W www.saporito-broodjes.nl/

Ron: "Lunchbestellingen voor half tien 's morgens rijden we probleemloos uit.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Zo is het tien jaar geleden begonnen in Poort.
Afbeelding