Afbeelding
AlmereZaken

ALB Gym blij dat sportscholen weer open mogen

Algemeen

Pim Thonhauser van ALB Gym kan zijn blijdschap niet verhullen. Na een gedwongen sluiting van vijf maanden, mag de sportschoolhouder dankzij de versoepelingen vanaf morgen zijn deuren weer openen voor sportliefhebbers. “Hartstikke blij, echt geweldig is dit,” vertelt Thonhauser enthousiast.

Op dit moment is Thonhauser samen met zijn personeel druk met de schoonmaak en de laatste voorbereidingen om op woensdag 19 mei weer open te kunnen. “Om 8 uur zijn de eerste mensen welkom”, vertelt de sportschooleigenaar. “We werken bij ALB Gym met een app. Hierop kunnen mensen hun tijd reserveren en wordt er direct de gezondheidscontrole gedaan door een aantal vragen te stellen. En het loopt storm, we worden overspoeld met met mensen die weer aan de slag willen.”

Voorzichtig

Thonhauser benadrukt dat het bezoek aan sportschool voor mensen meer is dan alleen maar sport. “Vergeet ook het sociale aspect niet. Mensen mogen de deur weer uit en zien weer eens iemand anders.” Toch is de sportschoolhouder voorzichtig als het gaat om de maatregelen die nu nog gelden. “We zijn als sportschool meer voorzichtig dan nodig. Zo mogen er bij ons maximaal 20 mensen tegelijk sporten, terwijl eigenlijk 30 man is toegestaan. Later breiden we dat misschien uit, als er meer versoepelingen komen. Ook worden de groepslessen op dit moment nog buiten gegeven. Maar het belangrijkste is dat we weer open mogen, eindelijk. Dus laat de mensen maar komen, wij staan in de startblokken.”