(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Happyfoodlovers, happy met een gezonde mindset

Nieuwe Zaken

Elke editie stelt Almere Zaken een nieuwe onderneming voor. Deze keer is dat het onlangs geopende Happyfoodlovers aan het Forum in Almere Centrum. Eigenaren Ruud Schönhage en zijn vrouw Nadime vertelt over de totstandkoming van zijn nieuwe horecagelegenheid: “Het merk Happyfoodlovers bestaat eigenlijk al acht jaar. We zijn al jarenlang aanwezig op evenementen en heel veel festivals in Nederland, België en Duitsland maar dit is onze eerste fysieke winkel. Bij de Floriade Expo, waar wij met een vaste food truck stonden, heb ik al een beetje kunnen wennen aan het hebben van een vaste locatie.”

Ondernemer en Event Consultant Schönhage zette acht jaar geleden het merk Happyfoodlovers op. Destijds een bedrijf dat op festivals en evenementen vanuit een stand of food truck smoothies verkocht. Inmiddels heeft de ondernemer de eerste twee maanden vanuit zijn eerste vestiging aan het Forum in het centrum erop zitten waar hij, naast smoothies, een rijk assortiment van lekkere gezonden producten aanbiedt zoals sandwiches, salades, verse sappen, koffie et cetera.

Gezonder alternatief

“Ik wil graag een gezonder alternatief bieden binnen het grote aanbod aan fastfood. Het concept achter fastfood begrijp ik, maar niet iedereen wil altijd een ongezonde maaltijd halen, en gezonde alternatieven waren niet of nauwelijks te krijgen. Ik veroordeel de ongezonde opties niet want ik lust zelf op z’n tijd ook best een burger of een frietje, maar ik vind het wel belangrijk dat er ook een alternatief is,” aldus Schönhage.

Vers

De verse ingrediënten, verse bereiding en het ontbreken van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen zijn kenmerkend voor de producten van Happyfoodlovers. Vooraf bereidde gerechten die op bestelling uit een koelkast getrokken worden zijn not done voor de ondernemer. “We bereiden echt alles vers op het moment dat het besteld wordt. Daarmee garanderen we niet alleen de versheid van een product, maar kunnen we ook iets aanpassen als iemand bijvoorbeeld een allergie heeft of iets niet lust.” Op die manier streeft de ondernemer ernaar zijn gasten blij te maken. “We heten niet voor niks Happyfoodlovers. We zijn happy, met een gezonde mindset. Daar horen soms ook sandwiches, juices- of salades op maat bij.”

Uniek voorbeeld

Een voorbeeld van een uniek product bij Happyfoodlovers is het brood. De sandwiches worden gemaakt van brood op basis van rogge, zuur desem en durum deeg en is afkomstig uit Denemarken. Dit brood is gezond, lekker, maar heel moeilijk in Nederland te vinden. “We zijn daardoor één van de weinige, in elk geval in Almere de enige, waar je dit lekkere brood kunt eten.”

Vaste klanten

In de eerste weken heeft Schönhage al een aanzienlijke kring van vaste klanten opgebouwd. “We bieden de mogelijkheid dat mensen bij ons een bestelling plaatsen en die op een afgesproken tijd op komen halen. Daardoor is het voor mensen die in het centrum werken makkelijker om bij ons tijdens hun lunchpauze eten te halen. En dat werkt, we merken dat veel mensen al van die mogelijkheid gebruik maken.” Daarnaast kunnen bedrijven ook grote bestellingen plaatsen bij Happyfoodlovers. “Een aantal bedrijven hebben bij ons een abonnement genomen. Zij ontvangen wekelijks een lunch van ons, veelal op vrijdag. Sommige bedrijven kiezen zelf uit wat ze willen eten, en andere bedrijven laten dat aan ons over, die verrassen wij dus elke week met lekkere en gezonde sandwiches, salades of smoothiebowls.”

Thuis genieten

Schönhage denkt ook aan de mensen die thuis van Happyfoodlovers willen genieten. Behalve dat de gerechten van het bedrijf af te halen zijn, kunnen ze ook eenvoudig via Thuisbezorgd besteld worden. De ondernemer heeft deze stap al snel na opening van zijn vestiging geregeld. “Tegenwoordig kun je alles bestellen via Thuisbezorgd.nl maar ook daar blijven de gezonde opties nog wat achter op de ongezondere opties. Het is dus alleen maar logisch dat we onze producten ook via dat platform aanbieden.”

Toekomst

Het is nog te vroeg om te bepalen wat de toekomst zal brengen voor Schönhage en zijn bedrijf. “Natuurlijk heb ik wel dromen of wensen, maar ik wil me nu eerst richten op het goed op de kaart zetten van deze zaak. Pas daarna wil ik verder kijken naar eventuele vervolgstappen.”

Happyfoodlovers
www.hflalmere.nl
036 7856751
Forum 4
1315 TT Almere

(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)