Afbeelding
Adobe Stock

De rol van de metaverse in de toekomst van stadsontwikkeling

Mindshift

Richard van Hooijdonk is trendwatcher, futurist en internationaal topspreker. Hij deelt regelmatig met de lezers van Almere Zaken de laatste trends en innovaties op het gebied van technologie voor ondernemers. Deze zijn zowel in het magazine als ook online te lezen in de rubriek MINDSHIFT.

De ondernemer en futurist neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen. Met deze keer zijn visie op de rol van de metaverse in de toekomst van stadsontwikkeling.

In het artikel, te lezen op de website van Richard van Hooijdonk, gaat de ondernemer in op de metaverse als hulpmiddel voor stedelijke ontwikkeling. Van Hooijdonk legt uit wat de metaverse is en vertelt hoe Seoul als eerste grote stad ter wereld gebruik maakt van de metaverse. De ondernemer legt uit wat voor platform Seoul ontwikkeld heeft en hoe dit project gefaseerd uitgerold zal worden. Ook haalt van Hooijdonk aan wat de rol van de metaverse in de futuristische Saoedische stad NEOM zal worden.