Maaike Veeningen (Foto: aangeleverd)
Maaike Veeningen (Foto: aangeleverd)

Terugblik Flevopenningengala

Column

Op 10 juni was ik aanwezig bij de feestelijke bijeenkomst van het jaarlijkse Flevopenningengala. Locatie dit keer was -hoe kan het ook anders- het Congrespaviljoen op de Floriade. Samen met zo’n zeshonderd Flevolandse ondernemers ontving ondernemer Classic Mike uit Zeewolde de zo begeerde Flevopenning uit handen van gedeputeerde Jan-Nico Appelman.

Als juryvoorzitter van de Windesheim Flevopenning Comakership aan mij de eer om deze prijs uit te reiken aan de studenten Lise van Oosterhoudt, Fabio Groen en Maurice van Veen. Met het project ‘Schoon onderweg naar morgen’ bedachten zij voor het bedrijf ACE Carwash uit Weesp een grensverleggende wasstraat die bestaat uit robots, 3D scanners en een biologische waterzuiverende plantenmuur. De volledige jury was onder de indruk van dit innovatieve en duurzame idee, dat in de toekomst zomaar eens echt ontwikkeld kan gaan worden. Dat zou helemaal de kers op de taart zijn natuurlijk.

Graag wil ik ook nog even de winnaar van het beste onderzoek noemen: Noah op ten Berg. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat de opdrachtgever over deze kandidaat had verteld dat dit onderzoek beter was dan menig ervaren consultant eerder had opgeleverd. Toch een heel mooie opsteker!

Tot slot wil ik nog even ingaan op het thema van deze Almere Zaken: de krapte op de arbeidsmarkt. Wie de afgelopen weken beelden van de lange rijen mensen op Schiphol heeft gezien, of -erger- degenen die het aan den lijve hebben meegemaakt, weten wat de gevolgen kunnen zijn van te weinig personeel. Ook in Almere moeten veel bedrijven moeite te doen om passende mensen aan zich te binden. Bij menigeen speelt de productiefactor P van personeel weer even de boventoon.

Een ding is zeker: voor de winnaars van de co-makershipprijs zullen werkgevers in de rij staan straks. En dat is helemaal terecht!

Maaike Veeningen
Wethouder Economische Ontwikkeling