Classic Mike uit Zeewolde is uitgeroepen tot Flevolandse TOPonderneming van 2022. (Foto: Fotostudio Wierd)
Classic Mike uit Zeewolde is uitgeroepen tot Flevolandse TOPonderneming van 2022. (Foto: Fotostudio Wierd)

Flevopenningen uitgereikt tijdens druk bezochte gala-avond

Algemeen

De jaarlijkse ondernemersnemersprijzen De Flevopenningen zijn vrijdagavond uitgereikt tijdens een druk bezocht ondernemersgala. Ruim 600 ondernemers uit heel Flevoland zagen hoe autobedrijf Classic Mike uit Zeewolde werd uitgeroepen tot Flevolandse TOPonderneming van 2022.

Het congrespaviljoen op het Floriadeterrein was dit jaar het toneel voor de Flevopenningen. Sinds 2004 reikt de Stichting Flevopenningen jaarlijks diverse prijzen uit aan Flevolandse ondernemingen die onder meer succesvol, vernieuwend, duurzaam en inclusief zijn en die van economische betekenis zijn voor Flevoland.

Ambassadeurs Participatie

Wethouder Froukje de Jonge benoemde tijdens het gala de RWF Ambassadeurs Participatie van de inclusieve arbeidsmarkt. AppliFire uit Almere is één van de zes ambassadeurs die samen met de andere ondernemingen de titel ‘Roeptoeter’ beurtelings mag uitdragen.

Comakership

De Windesheim Flevopenning Comakership ging dit jaar naar de studenten Lise van Oosterhoudt, Fabio Groen en Maurice van Veen met hun project ‘Schoon op weg naar morgen’. Zij ontwikkelden een wasstraat met een biologische waterzuiverende plantenmuur, 3D-scanners en zelfwerkende robots.

Inspirerende sprekers

De organisatie liet weten tevreden te zijn over de hoge opkomst van de provinciale ondernemers. Ruim 600 genodigden kwamen bij elkaar om tijdens een diner te zien hoe de winnaars in het zonnetje werden gezet. Tussen de uitreikingen door waren er toespraken van onder meer Jacco Vonhof (voorzitter MKB-Nederland), Maaike Veeningen (wethouder van Economische Ontwikkeling) burgemeester Ank Bijleveld, minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

Vorig jaar werd het Flevopenningen gala geannuleerd wegens de corona-maatregelen. Voor komend jaar is de locatie van het ondernemersgala al bekend, dit zal plaatsvinden in Dronten.

De zes RWF Ambassadeurs Participatie van de inclusieve arbeidsmarkt te midden van wethouder Foukje de Jonge. (Foto: Fotostudio Wierd)
Maaike Veeningen reikte de Flevopenning uit voor het beste Comakership. (Foto: Fotostudio Wierd)
Juylid Annemarie Jorritsma en de winnaars van de Aeres Green Choicemaker Flevopenning.