Le Connecteur Security Experts (Foto: aangeleverd)
Le Connecteur Security Experts (Foto: aangeleverd)

Veiligheid voorop: hoe Le Connecteur en de BIZ samenwerken om Almere Buiten Centrum veiliger te maken

Partnernieuws

Veiligheid is een belangrijk thema voor elke ondernemer. Op diefstal, inbraak, overvallen, vandalisme of andere vormen van criminaliteit zit niemand te wachten. Het belang, dat ondernemers samenwerken om hun winkelgebied of bedrijventerrein zo veilig mogelijk te maken wordt steeds groter. Dat is precies wat Le Connecteur en de BIZ doen bij een gezamenlijk project in Almere Buiten Centrum.

Le Connecteur is een lokaal en sociaal betrokken beveiligingsbedrijf. Naast beveiligen willen we ondernemers verbinden met elkaar. Zo laten we ondernemers, de gemeente, politie, brandweer en andere relevante partijen beter samenwerken. Le Connecteur helpt zo ondernemers om mee te denken en mee te bewegen met kansen en uitdagingen in hun omgeving. De BIZ is een Bedrijven Investering Zone, waarin ondernemers gezamenlijk investeren in de kwaliteit en de aantrekkelijkheid van hun winkelgebied.

Een project waar Le Connecteur en de BIZ op dit moment nauw samenwerken, is het inventariseren van het veiligheidsgevoel van de ondernemers in Almere Buiten Centrum. Er wordt door Le Connecteur bij alle ondernemers in het winkelgebied een veiligheidsscan afgenomen. Deze scan geeft inzicht in de huidige situatie, de risico’s en de verbeterpunten op het gebied van veiligheid. Op basis van de scan krijgen de ondernemers advies op maat over hoe ze hun winkel en hun personeel beter kunnen beschermen.

Een van de adviezen die uit de scan naar voren zou kunnen komen, is bijvoorbeeld het installeren van slimme camera’s in en rond de winkels. Camera’s hebben een preventieve werking, omdat ze potentiële daders afschrikken. Bovendien kunnen ze helpen bij de opsporing en de identificatie van daders, als er toch iets gebeurt. Le Connecteur deelt hoogte-identificatie stickers uit aan de ondernemers, die ze op hun deurpost kunnen plakken, om zo de mogelijkheid te bieden een verdacht persoon te identificeren qua lengte.

Incidentbestrijding alleen is vaak niet genoeg. Trainingen en bewustwording creëren is een belangrijk onderdeel om het veiligheidsgevoel te vergroten. Adequaat handelen bij incidenten en afwijkend gedrag tijdig herkennen helpen de ondernemers en de medewerkers hun winkel veilig te houden. De gesprekken over een gezamenlijke training voor de leden van de BIZ zijn gaande en hopen we later meer over te kunnen vertellen. Samen met de pilot voor de uitrol van een collectief calamiteiten systeem zijn we druk om van Almere Buiten centrum het veiligste stadscentrum van Almere te maken.

Een veilig winkelcentrum is een prettig winkelcentrum, voor zowel de ondernemers als de klanten. De inspanningen van de BIZ en Le connecteur worden door de ondernemers positief ontvangen. We zijn er dan ook van overtuigd dat we er samen een groot succes van maken. Door Almeerders voor Almere.