Bedrijventerrein Sallandsekant. (Foto: Gemeente Almere)
Bedrijventerrein Sallandsekant. (Foto: Gemeente Almere)

Oproep: kom bij Werkgroep Veilig Ondernemen

Algemeen

Vanuit de gemeente Almere wordt een oproep gedaan aan alle ondernemers van bedrijventerreinen Veluwsekant, Atelier en Sallandsekant om deel te nemen aan de Werkgroep Veilig Ondernemen (WVO).

Het doel van deze werkgroepen, waarbij bijna ieder bedrijventerrein in Almere zijn eigen groep heeft, is het gezamenlijk zorgen voor een schoon, heel en veilig bedrijventerrein voor alle bedrijven en hun medewerkers.

Organisatie

In de werkgroep wordt de orde en netheid van de openbare ruimte besproken en veiligheidsissues worden gesignaleerd en waar mogelijk aangepakt. Georganiseerd voor en door ondernemers met aansluiting van politie, brandweer, gemeente, SBBA, CCV (Centrum Criminaliteitspreventie en Veiligheid) en de Vereniging Bedrijfskring Almere.

Voordelen voor ondernemers

Redenen om deel te nemen aan de Werkgroep Veilig Ondernemen van de Veluwsekant, Atelier en Sallandsekant zijn onder meer:

1. Als je deel neemt krijg je veel informatie over wat er speelt in je werkgebied, waar je dan weer rekening mee kunt houden. Denk aan (verkeers)plannen, verlichting, beveiliging, het groen etc.

2. Politie (je wijkagent) geeft gerichte informatie over wat zij aantreffen in je werkgebied en je kunt ook jouwproblematiek bespreken in de groep en met de wijkagent.

3. SBBA (Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Almere) geeft informatie over wat zij aantreffen in de avond en nacht waarbij zij hun eigen camerasystemen gebruiken.

4. Opruim en onderhoudszaken openbare ruimte in je werkgebied kun je direct bespreken met de wijkregisseur.

5. Je hebt regulier contact met collega ondernemers en denkt met elkaar mee over praktische zaken.

6. Korte lijnen tussen verschillende partijen en het samen mogelijk maken om zaken sneller voor elkaar te krijgen.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden of meer informatie krijgen bij Esther Esser, projectsecretaris WVO voor bedrijventerreinen en winkelgebieden in Almere. Mail: eesser@almere.nl of tel: 06-55406202.