Event bij brasserie Bakboord. (Foto: Marco ter Beek)
Event bij brasserie Bakboord. (Foto: Marco ter Beek)

Eventcommissie zoekt organisatietoppers

Partnernieuws

Geen vereniging zonder leden en geen events zonder actieve leden. De VBA kan al jaren terugvallen op een betrokken en zeer gedreven eventcommissie met leden, die zich vanuit hun zakelijke achtergrond of persoonlijk interessevlak inzetten om alle VBA-leden met regelmaat met elkaar in contact te brengen. Vanwege recente wijzigingen, is het tijd om de eventcommissie te belichten.

Kwaliteit boven kwantiteit

De VBA Eventcommissie bestaat uit Masja Broeke, Hennie Mahn, Ron Broertjes, Johan Vanherle en vanuit het bestuur Taco van der Meer. Allen gedreven personen met een enorme staat van dienst. Jaarlijks organiseert de commissie diverse events. Denk aan de Zakenuurtjes, de Summerbreak, het Golftoernooi en in de toekomst wellicht weer een Business Congres. Events waar netwerken centraal staat, waar een vermakelijk karakter aan zit en waar kennis uitgewisseld kan worden. Taco geeft aan: “De hoeveelheid events in een jaar mag geen overdaad worden. Het gaat erom dat we kwalitatief goede events organiseren.”

Oproep voor organisatietalent

Onlangs kozen Anne Kien en Sandra Rossen ervoor om de Eventcommissie te verlaten. Taco spreekt nog graag zijn dank aan hen uit: “Ik waardeer het enorm dat ze beiden naast hun drukke baan zoveel tijd staken in de VBA.” Wel is de commissie daarom nu op zoek naar enthousiaste leden, iedereen is welkom. De enige vereiste is, dat je tijd hebt om mee te werken. “Want al ben je vrijwilliger, het is niet vrijblijvend”, benadrukt Taco. Iedere eerste woensdagochtend van de maand komt de commissie van 8 tot 9 uur bij elkaar (eventueel via Teams) en er wordt verwacht dat je met regelmaat bij events aanwezig bent. “Het mes snijdt daarbij aan twee kanten,” zegt Taco. “Niet alleen zorg je ervoor, dat de VBA nog beter op de kaart gezet wordt en er meer ondernemers enthousiast worden over de VBA. Zelf leer je ook nieuwe ondernemers kennen. Want bij ieder event melden zich andere ondernemers. Dus ook jouw netwerk zal groeien.” 

Interesse om zitting te nemen in de eventcommissie? Mail naar secretariaat@vba-almere.nl.