Michel Kok, parkmanager SBBA (Foto: aangeleverd)
Michel Kok, parkmanager SBBA (Foto: aangeleverd)

Michel Kok Parkmanager SBBA

Partnernieuws

Michel Kok is vanaf 2018 actief bij de SBBA en sinds 2022 in de functie van Parkmanager. Hij is daarbij het eerste aanspreekpunt voor de deelnemers van de SBBA (ong. 350); beheerder van de toezichtruimte van de SBBA in de Voetnoot (t.o. het Stadhuis van Almere) en vertegenwoordigt de SBBA in diverse Werkgroepen ‘Veilig Ondernemen’ op de diverse bedrijventerreinen in Almere.

85 tot 90%

Van de 35 bedrijventerreinen die Almere inmiddels rijk is, is er op 11 daarvan actief cameratoezicht. Die 11 bedrijventerreinen (de Vaart, Gooise kant, Almere-Haven, Hollandse kant, Lage kant, Markerkant, Poldervlak, Randstad, Sallandse kant, Veluwse kant en Stichtse kant) vertegenwoordigen 85 tot 90% van het totaal. 

“Een mooie score”, aldus Michel Kok, die eerder bij de politie werkte, “maar er is dus nog serieus werk aan de winkel, want we willen op den duur uiteraard naar 100% dekking op alle terreinen, waar deelnemende bedrijven zijn gehuisvest. Op die 11 bedrijventerreinen hangen tussen de 6 en 16 camera’s, allemaal op strategische punten, gericht op de openbare weg. Een aantal camera’s laten zelfs al 4 beelden (360 graden beeld) zien. En als er vanaf nu een camera wordt vervangen, wordt dat automatisch een 360 graden camera.

Camera Toezicht Ruimte (CTR) SBBA

In onze toezichtruimte in de Voetnoot hangen tientallen beeldschermen en deze worden ‘live’ uitgekeken van 18.00 tot 06.00 uur door video-analisten van Le Connecteur; de operationele beveiligingspartner van de SBBA (zie pagina SBBA in A zaken 1-2023). Daarnaast rijden er op straat nog extra toezichtsauto’s voor de panden van de SBBA-deelnemers. Lancker & Wolters installeert en onderhoud alle soft- en hardware. (zie elders op deze pagina hun introductie). De meeste beelden in de toezichtruimte zijn nu nog van de openbare weg, maar in de toekomst worden er ook camera’s gehangen aan de panden van SBBA-deelnemers, zodat we nog eerder verdachte situaties kunnen herkennen. We zijn er trots op dat alle apparatuur eigendom is van de SBBA. De deelnemers bij elkaar hebben dat opgebracht.

Schoon, Heel en Veilig

Naast het feit dat ik eerste aanspreekpunt ben voor de deelnemers van de SBBA, zorg ik ook voor het contact met de politie als dat nodig is. Alle beelden in onze toezichtruimte worden 28 dagen bewaard en worden alleen aan de politie verstrekt. Na 28 dagen worden de beelden overschreven. Er gaat iedere dag een rapport richting politie en er zijn tegenwoordig 3 specifieke wijkagenten bij politie, die gaan over de bedrijventerreinen. Dat is een zeer positieve ontwikkeling, vinden wij.

En, hoe meer SBBA-deelnemers we hebben, des te intensiever is ons toezicht en kunnen we onze bedrijventerreinen ‘Schoon, Heel en Veilig’ houden”.

Heeft u vragen of wenst u informatie over de SBBA?
Neem dan contact op via 036-54 98 476
of bestuur@sbbalmere.nl

Michel Kok, parkmanager SBBA (Foto: aangeleverd)