(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Yakult 30 jaar sponsor van Nederlands Philharmonisch Orkest

Algemeen

Yakult Europe, gevestigd op bedrijventerrein De Vaart in Almere, is al 30 jaar sponsor van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Deze mijlpaal werd maandag gevierd met een evenement in Het Concertgebouw Amsterdam.

‘Onze missie is om bij te dragen aan de gezondheid en het geluk van mensen over de hele wereld. Er is een sterke link tussen onze missies, omdat de prachtige muziek het mentale welzijn van mensen vergroot’, zegt Hiroyasu Matsubara, Managing Director van Yakult Europe. ‘We zijn trots op deze langdurige samenwerking en kijken uit naar verdere groei met onze gedeelde missie en het bijdragen aan de lokale gemeenschap en cultuur.’

Gezonde geest in een gezond lichaam

Uit onderzoek blijkt dat zowel darmbacteriën als muziek een positieve invloed hebben op het functioneren van onze darm-hersen-as. Onder het motto ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ ging het Nederlands Philharmonisch Orkest in 1993 een relatie aan met Yakult Europe, de pionier op het gebied van probiotica. Dit was een jaar voordat in 1994 het eerste Yakult-flesje in Europa werd geproduceerd. Een van de belangrijkste hoogtepunten van deze samenwerking waren de talrijke concerten in gerenommeerde concertzalen in heel Nederland, zoals het Concertgebouw in Amsterdam. 

Gesponsord door Yakult heeft het Nederlands Philharmonisch Orkest vier chef-dirigenten aangesteld: Hartmut Haenchen, Yakov Kreizberg, Marc Albrecht en Lorenzo Viotti. Hun visie en kunstenaarschap hebben het Nederlands Philharmonisch Orkest naar nieuwe hoogten geleid. Naast de concertactiviteiten gebruikt het Nederlands Philharmonisch Orkest de sponsoring ook om talent te ontwikkelen. Het orkest heeft een aantal educatieve programma’s opgezet, waaronder een trainingsprogramma voor jonge dirigenten. 

Talentontwikkeling in Almere

Daarnaast coachen musici in Almere, de thuisbasis van Yakult Europe, de muzikale talenten van het plaatselijke jeugdorkest, het Almeers Jeugd Symfonie Orkest. Met het schoolprogramma Welkom bij het Orkest laat het orkest samen met Yakult basisschoolkinderen kennismaken met een volledig symfonieorkest en klassieke muziek. Deze programma’s helpen de volgende generatie Nederlandse muzikanten tot bloei te komen en uitzonderlijk talent aan te trekken.