Het café gaat schuil achter de werkzaamheden. (Foto: aangeleverd)
Het café gaat schuil achter de werkzaamheden. (Foto: aangeleverd)

Weer pech voor café ‘t Boemeltje

Algemeen

Eigenaresse Amel Brandenburg van café ‘t Boemeltje zit er even helemaal doorheen. Het bericht dat er een versoepeling van de coronaregels aan zat te komen, klonk haar maandagavond als muziek in de oren. Dinsdagmorgen bleek echter haar café aan het Stationsplein nagenoeg onbereikbaar.

Een aannemer is begonnen met de bestrating van het Stationsplein. Voor de deur van het café rijden shovels heen en weer, maken drilboren en machines die stenen snijden snerpende geluiden. Het café is alleen via een smalle loopstrook bereikbaar. “Dan mogen we eindelijk weer open en dan krijgen we deze tegenslag weer”, treurt Brandenburg die eerder ook al te maken kreeg met forse tegenslag door de werkzaamheden.
“Het was altijd al de bedoeling dat er in januari bestraat zou worden, juist omdat we toch niet open waren, maar de werkzaamheden lopen iets achter. Met al dat geluid heeft het voor mij geen zin om open te gaan.”

De aannemer doet echt zijn best om mee te denken”, zegt Brandenburg. “Hij hoopt dat hij vrijdag zover is dat we een terrasje van 3 bij 3 drie meter voor de deur hebben.”  
Met haar ziel onder de arm stelt Brandenburg de opening daarom maar uit tot vrijdag. “Hopelijk lukt dat Het is de zoveelste klap. Gisteren was ik nog zo blij en nu moet ik nog langer dicht. Emotioneel is het bijna niet meer te verdragen.”