Afbeelding
AlmereZaken

Sportscholen mogen weer tenten neerzetten

Algemeen

Sportscholen mogen weer tenten plaatsen om leden buiten te kunnen laten sporten tijdens de lockdown. Dit zei wethouder Hilde van Garderen donderdag tijdens de politieke markt in antwoord op vragen die ChristenUnie hierover had gesteld.

Almere ZAKEN meldde vorige week dat sportscholen vonden dat ze weinig medewerking van de gemeente kregen om buiten sport mogelijk te maken. Zo mochten ze in tegenstelling tot de eerste lockdown geen tenten meer plaatsen om overdekt te kunnen sporten. ChristenUnie kaartte dit donderdag aan in de gemeenteraadsvergadering.

Gedoogbesluit

Wethouder Hilde van Garderen liet weten dat er een formeel gedoogbesluit is geweest voor het toestaan van tenten, maar dat dit op 1 april was verlopen. “We gaan dat gedoogbesluit met terugwerkende kracht verlengen”, beloofde de wethouder. “Dat wordt nu formeel in werking gezet, maar we beseffen dat de nood nu al hoog is. Tot die tijd gaan we het plaatsen van tenten daarom al gedogen, mits deze wel aan de landelijke RIVM voorschriften voldoen.”

Dat betekent onder meer dat in groepjes van twee personen mag worden getraind, exclusief instructeur en met behoud van 1,5 meter afstand, dat de sporters de sportschool niet mogen betreden om op die buitenlocatie te komen en dat de tent op een plek staat die niet tot overlast of onveilige situaties leidt.

Regelgeving complex

Wethouder Van Garderen roept sportscholen op om zich te melden bij de gemeente wanneer zij tenten willen plaatsen. “De regelgeving is namelijk zeer complex en onze afdeling Sport staat klaar om mee te denken over wat kan en mag binnen de geldende voorschriften. Overigens hebben we goede hoop op verdere versoepelingen voor de sportscholen. Deze zijn in het openingsplan van de overheid meegenomen in stap 2 van de verdere versoepelingen.”

Blij

De sportscholen die vorige week in onze krant de noodklok luidden zijn blij dat overdekt buiten sporten weer mogelijk wordt gemaakt. “We hebben inmiddels telefonisch contact gehad met de gemeente en we starten vandag met het opbouwen van onze tent. Dit zorgt toch voor wat extra comfort”, reageert Pim Thonhauser van ALB Gym in Haven.