Afbeelding
AlmereZaken

Van Rheenen Sport investeert in luchtkwaliteit

Algemeen

Als de sportscholen weer open mogen, is Van Rheenen Sport er klaar voor om dat veilig en verantwoord te kunnen doen. “Wij hebben het afgelopen jaar extra geïnvesteerd om de luchtbehandeling in de fitnesszaal van onze vestiging op het Rie Mastenbroek Sportpark nog verder te optimaliseren”, vertelt eigenaar Jan-Willem van Rheenen.

Van Rheenen investeert al jaren in de veiligheid van zijn sportaccommodaties, waar fitness, budosport, aquasport en zwemlessen worden aangeboden. De zwemlessen zijn inmiddels weer hervat, maar andere binnensportactiviteiten zijn nog altijd niet toegestaan vanwege de coronamaatregelen. “We hopen snel onze deuren weer te mogen openen, want sporten is goed voor de gezondheid”, aldus Van Rheenen. “Tot die tijd doen we wat we kunnen met online- en buitenlessen.”

Nieuwe eisen

Hij verwacht dat in de toekomst nieuwe eisen zullen worden gesteld aan de luchtkwaliteit, om veilig binnensporten mogelijk te maken. “We hebben al eerder gezien dat calamiteiten hebben geleid tot aanpassingen in de wet- en regelgeving, bijvoorbeeld als het gaat om hygiëne in zwembaden en douches. Sportscholen zullen ook moeten gaan investeren in goede luchtkwaliteit.”

Afgestemd op sporters

Van Rheenen ziet het belang daarvan al langer in. “Wij werken daarom al jaren op onze beide vestigingen met professionele luchtbehandelingskasten. Door de coronapandemie hebben we echter besloten om deze nog verder te optimaliseren in onze sportschool.” De luchtbehandeling is specifiek afgestemd op het gebruik door sporters. De vraag naar zuurstof wordt beantwoord door een luchtbehandelingskast met een hogere capaciteit dan gemiddeld, die verse lucht van buiten aanzuigt, filtert en via buizen naar binnen transporteert. “Het is als het ware alsof je in de buitenlucht sport”, aldus Van Rheenen.

Vele malen krachtiger

Door middel van sensoren wordt de luchtkwaliteit gemeten en zorgt het systeem er automatisch voor dat de ruimte voldoet aan de klimaatbehoefte die op dat moment nodig is. “Deze geavanceerde, nieuwe luchtzuiveringsinstallatie is vele malen krachtiger dan de wetgeving nu voorschrijft.

Het heeft ons enkele tienduizenden euro’s gekost, maar onze leden kunnen nu wel veilig en verantwoord sporten. En dat is iets waar sportschoolconsumenten toch naar op zoek zullen gaan”, verwacht Van Rheenen.

De luchtbehandelingskast op het dak van Van Rheenen Sport is verder geoptimaliseerd. (Foto: aangeleverd)