(Foto: Ron Baltus)
(Foto: Ron Baltus)

Meer dan we hebben kunnen

Column

Wat een mooie tijd om bij Almere City FC betrokken te zijn. Of je nu supporter, sponsor of speler bent, het is een feest om onderdeel te zijn van een club die wint. En dan doel ik niet eens op de prachtige sportieve prestaties die het keurkorps van Alex Pastoor bijna wekelijks levert, maar veel meer op de groei die onze club doormaakt.

Het zaadje in Almere lijkt geplant, getuige de massale belangstelling voor onze thuiswedstrijden en de enorme wachtlijst voor onze businessclub. Kortom; het Yanmar Stadion is na de promotie te klein om aan de groeiende vraag te voldoen Daarnaast moeten, willen en kunnen wij ook in het stadion de nodige kwaliteitslagen maken die passen bij een club die op lange termijn eredivisievoetbal nastreeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het optimaliseren van het uitvak, het uitbreiden van de horeca- en sanitaire voorzieningen, maar ook het verbeteren van de veiligheidsvoorzieningen en het realiseren van vakkensegmentatie.

De verbouwing is in eerste instantie gericht op het vergroten van de capaciteit naar 5.881 supporters door onder andere de uitbouw van de staantribune op de korte zijde en de uitbouw van de lange oostzijde van de tribunes. Het eerste deel moet gereed zijn voor het start van het nieuwe seizoen, het andere deel is gereed per januari 2025. Club en gemeente werken nauw samen om deze ambitie te realiseren binnen de beperkte ruimte die het voetbalseizoen de club en de bouwers biedt.

Voor de zakelijke supporter is er in de nieuwe stadionplannen ook genoeg ruimte en dat is één van de redenen waarom wij sinds enkele maanden een modulair businessclublidmaatschap aanbieden. Hierbij hebben zakelijke prospects voor een aantrekkelijk tarief weliswaar nog geen stoel, maar wel alle andere voordelen van de huidige businessclubleden en kunnen ze zich verheugen op in ieder geval één thuiswedstrijd in het huidige Eredivisieseizoen. Misschien wel het allergrootste voordeel ligt in de toekomst. Afnemers van het modulaire businessclublidmaatschap worden als eerste benaderd wanneer huidige sponsorovereenkomsten aflopen en/of als de uitbreiding van het stadion is gerealiseerd.

Kortom; het wordt een boeiende lente met hopelijk behoud van het eredivisieschap als absoluut hoogtepunt. Daarna volgt een zomer met de nodige uitdagingen. Maar daar heeft deze club nog nooit de handen voor omgedraaid. De trein raast door en nu is meer dan ooit het moment om in te stappen (of te blijven zitten waar je zit) en de opmars van onze mooie warme club van dichtbij mee te maken.

John Bes
Algemeen Directeur Almere City FC