Remco Breet. (Foto: Marco ter Beek)
Remco Breet. (Foto: Marco ter Beek)

Een nieuw begin

Column

Bij ‘een nieuw begin’ gaan er bij iedereen waarschijnlijk andere bellen rinkelen. Voor veel studenten, pas afgestudeerden, maar ook voor ons wordt september als een nieuw begin gekenmerkt. De schoolvakanties zijn net voorbij en de vrije weken zijn voorbij gevlogen. Het is tijd om weer aan de studie te gaan, je nieuwe stageperiode te starten óf misschien wel te starten aan een eerste fulltime baan! Maar waarom is dit voor ons ook een nieuw begin en hoe komt het dat dit voor veel andere bedrijven misschien ook wel het geval is?

De schoolvakanties worden door de student gebruikt om op vakantie te gaan, hier en daar wat te feesten, flink uit te rusten van een bewogen jaar en natuurlijk wat extra uren bij hun favoriete werkplek aan de slag te gaan. Daarnaast gebruiken zij deze tijd om na te denken wat ze nou eigenlijk willen bereiken in het komende jaar en of ze die ene moeilijke stap durven te nemen. Hier liggen voor ons als Recruit a Student veel kansen. Ons doel is namelijk om studenten en starters te helpen met hun zoektocht naar wat zij écht leuk vinden. Naast dat er voor ons tijdens dit nieuwe begin veel kansen liggen is dit voor u als bedrijf niet anders. Bent u al lang opzoek naar een medewerker die een frisse blik met zich mee brengt? Dan is dit het moment om wat extra aandacht aan die zoektocht te geven.

Naast studenten die een baan naast hun studie hebben, zijn er een hoop recent afgestudeerden die in augustus of september voor het eerst met een fulltime baan gaan starten. Dit is voor een starter een spannende periode; ‘waar moet ik opletten in mijn eerste week, wat wordt er van mij in welk tijdsbestek verwacht en hoe zorg ik ervoor dat ik mij zo snel mogelijk thuis voel in het nieuwe bedrijf waar ik ga werken?’. Als bedrijf kunt u hierbij helpen door duidelijk aan te geven wat de verwachtingen zijn, duidelijk te maken dat uw nieuwe aanwinst alles kan vragen als iets onduidelijk is en natuurlijk een band met iemand op te bouwen.

Een nieuw begin brengt een aantal voordelen met zich mee;

  • Nieuwe kansen: Het nemen van die ene spannende stap is eindelijk werkelijkheid, een andere baan, nieuwe studie of juist het aannemen van een nieuwe medewerker. Dit alles brengt kansen met zich mee. Bijvoorbeeld het ontwikkelen van jezelf of nieuwe, innovatieve stappen ondernemen binnen uw bedrijf.
  • Nieuwe dingen leren: Studenten en starters zijn erg leergierig en stellen alle vragen die zij hebben. Ook wordt er op deze manier een frisse blik in de organisatie geworpen, wat erg voordelig kan zijn voor u als bedrijf.
  • Erachter komen wat een student of starter leuk vindt en waar sterktes en zwaktes liggen. En op die manier de medewerker het beste uit zichzelf laten halen.

Kortom een nieuw begin brengt enorm veel kansen en mogelijkheden met zich mee. In hoeverre houdt u zich hier bewust mee bezig? Wij als Recruit a Student doen dit door in te spelen op de behoeften van zowel bedrijven als studenten en starters en helpen je hier graag mee. 

Remco Breet
Recruit a Student Almere, Apeldoorn en Zwolle