Rob (links) en Kevin:
Rob (links) en Kevin: "We houden van automatisering en nieuwe digitale tools. Maar in één ding zijn we misschien wel heel ouderwets: menselijk contact.” Sven Scholten

Notify meest innovatieve manier van debiteurenbeheer voor mkb

Bedrijfsprofiel

Enthousiast ondernemerschap. Dat kan de ambitieuze Rob Beemer (39) en Kevin Verkerk (34) niet worden ontzegd. Met het in 2011 opgerichte Incassonet richten zij zich sindsdien uiterst succesvol op incasso voor bedrijven. Het bedrijf onderscheidt zich door een klantgerichte aanpak vóór en verregaande zakelijke en persoonlijke ondersteuning áán mkb’ers. Het bevlogen duo is de drijvende kracht achter de jongste loot aan de bedrijfsboom: Finster. De interne taakverdeling is helder. Laatstgenoemde is verantwoordelijk voor verkoop en relatiebeheer. Beemer stuurt de technische show aan en houdt zich bezig met nieuwe, innoverende producten. Recentelijk is de nieuwe website gelanceerd.

“We zijn een modern fintech-bedrijf, dat het graag nét even anders doet. Daarvoor werkt ons ambitieuze en energieke team dagelijks aan het verlenen van persoonlijke diensten en slimme innovaties. We hebben er stevig over vergaderd en besloten dat ook een inspirerende, veelzijdige naam bij onze nieuwste uitdaging hoort: Finster. Dat is de koepel waar onze initiatieven onder samenkomen”, opent Verkerk.

Onder Finster vallen Incassonet (ruim 3.500 klanten) en het welluidend klinkende Notify (inmiddels al 500 klanten). “Notify is de meest innovatieve manier van debiteurenbeheer voor het mkb”, klinkt het samenvattend en alleszeggend. Om te vervolgen: “Alle functionaliteiten hebben maar één doel: een snelle, betrouwbare en efficiënte flow in het factureringssysteem. Want we zien gewoon, dat echt goede opvolging van je facturen gewoon niet gaan via je boekhoudpakket alleen.”

‘We zijn ondernemers, we pakken kansen’

Na Incassonet was het in de markt zetten van Notify een weldoordachte stap. “We zijn ondernemers, we pakken kansen. Zo begonnen we al in 2018 met de ontwikkeling van Notify. Werken aan de voorkant met Notify met pas daarna de eventuele inzet van Incassonet. Beide bedrijfsonderdelen vormen een prachtige twee-eenheid. Wij zijn ervan overtuigd, dat debiteurenbeheer en factuuropvolging veel slimmer en persoonlijker kan door waar mogelijk het proces te automatiseren met Notify, zodat de ondernemer zich meer bezig kan houden met zijn relaties; die zijn belangrijk voor hem en hebben zijn aandacht nodig. Notify is een cloudoplossing en dus overal bereikbaar voor de klant. Door middel van een technische koppeling (API) met het boekhoudpakket halen we alle relevante informatie automatisch op. Denk aan klantgegevens, (openstaande) facturen en factuurbijlagen. We stellen samen alle benodigde templates in en bouwen samen met de klant een perfecte maatwerkflow; vanaf de factuur, de eerste herinnering, de aanmaning, de actuele status enz., enz. Al met al kan een klant binnen een week aan de slag met Notify en dus het verbeteren van het betaalgedrag.”

Dat Notify de ondernemer werk uit handen neemt en minder - financiële - zorgen geeft, verwoordt Beemer als volgt. “Facturen worden 30% sneller betaald door strakke opvolging en verschillende aangeboden betaalmethoden. De vriendelijke en duidelijke communicatie maakt niet alleen jezelf, maar ook jouw debiteuren blij. Met onze jarenlange ervaring in creditmanagement weten we, dat je met een persoonlijke benadering rekeningen vaak wel betaald krijgt. Elk bedrijf of ieder persoon is anders en heeft een eigen aanpak nodig.”

Verkerk vult aan: “En heel belangrijk: slimme automatisering van administratieve taken bespaart tot 80% van de tijd. Elke factuur die niet wordt voldaan, wordt vervolgens gevolgd door een verzoek met veel mogelijkheden om te betalen, online of bijvoorbeeld door middel van een button. iDeal, Apple Pay, Bancontact; klanten betalen laten zoals ze dat het liefst hebben. En jij krijgt alles binnen via je portaal. Dagelijks kan worden gekeken naar de status van de betalingen. En er wordt met de debiteur gecommuniceerd in de huisstijl van de klant. Deze kan facturen downloaden, een betalingsregeling aanvragen, ideaal. Feitelijk is de flow voor alle klantwensen in te richten. Een maatwerkpakket in de standaardconfiguratie werkt voor iedere ondernemer en op deze manier houden we het ook betaalbaar voor het mkb.”

‘Je wilt je werkkapitaal juist optimaliseren’

Uit toolresultaten is bekend, dat het aantal faillissementen in het MKB in het eerste kwartaal van 2023 met bijna 61% is gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. “Veel daarvan ongetwijfeld door onbetaalde rekeningen. Die vormen een grote kostenpost en brengen zelfs de financiële gezondheid van je bedrijf in gevaar. En je wilt je werkkapitaal juist optimaliseren. Door het werken met het klantvriendelijke Notify kan dit deels worden voorkomen, omdat we je via Notify op tijd een seintje geven wanneer de situatie bij jouw klant veranderd is.”

En daar speelt dispuutmanagement een belangrijke rol in. “Dispuutmanagement is het proces van het registreren, monitoren en oplossen van klachten en geschillen die binnenkomen bij een bedrijf. Het doel is om ervoor te zorgen dat klachten niet onopgelost blijven, maar op een georganiseerde manier worden behandeld. Hiermee voorkom je niet alleen financiële problemen door onbetaalde facturen, maar verbeter je ook de relatie met jouw klanten. Effectief dispuutmanagement is van onschatbare waarde voor elk bedrijf. Het voorkomt financiële problemen, verbetert de klanttevredenheid en versterkt de reputatie van jouw organisatie. Met de dispuutmanagement-module in Notify debiteurenbeheer software kun je dit proces stroomlijnen en zorgen voor een gestructureerde aanpak van klachten en geschillen. Onthoud dat tevreden klanten en financiële gezondheid hand in hand gaan; een goed dispuutmanagement is de sleutel tot succes op beide fronten. Dus aarzel niet om deze praktijken binnen jouw bedrijf te implementeren en het verschil te maken voor jouw klanten en jouw bottom line.”

Dankzij Notify wordt zoals gememoreerd vaak het incassotraject voorkomen. Dat de software daardoor de andere tak van het bedrijf - Incassonet - beconcurreert, beaamt Beemer. “Zeker. We signaleren inderdaad minder incassodossiers. Incassonet is een escalatie, niet elke factuur wordt voldaan. Incassodossiers zullen altijd blijven bestaan. Zeker in het zakelijke segment waarin wij zitten.”

Unaniem: “We houden van automatisering en nieuwe digitale tools. Maar in één ding zijn we misschien wel heel ouderwets: menselijk contact. Daarom draait het bij Notify niet alleen om slimme software, maar ook om deskundig advies en een persoonlijke aanpak. Elk bedrijf is anders, dus denken wij mee over hoe Notify het beste in een organisatie past. We stoppen niet voordat de klant volledig vertrouwd is met ons systeem.”

Finster Groep B.V.
Veluwezoom 5, 1327 AA Almere
Canadalaan 4, 7316 BX Apeldoorn

T 055-8080400
M support@finster.nl
W www.finster.nl