Het team adviseurs van het MKB Schakelteam. Zij helpen en ondersteunen kleine mkb’ers bij al hun vraagstukken. (Foto: aangeleverd)
Het team adviseurs van het MKB Schakelteam. Zij helpen en ondersteunen kleine mkb’ers bij al hun vraagstukken. (Foto: aangeleverd)

MKB Schakelteam biedt klein mkb in Flevoland snel toegang tot ondersteuning en advies

Bedrijfsprofiel

Vakmensen opleiden, processen digitaliseren, stimuleren van innovatie of het leveren van financiële ondersteuning; zomaar een greep uit de talloze regelingen voor het kleine mkb in Flevoland. Maar zie de juiste weg maar eens te vinden. Als ondernemer zie je al gauw door de bomen het bos niet meer. Maar dankzij een financiële impuls uit het MKB-actieplan van het ministerie van Economische Zaken & Milieu staat het MKB Schakelteam Flevoland klaar om het kleine mkb in Flevoland te helpen en te adviseren. 

Het MKB Schakelteam biedt kleine Flevolandse mkb-bedrijven een eigen platform waarop de expertise, kennis en instrumenten van alle 27 deelnemende partners onder leiding van de provincie Flevoland samenkomen. Het platform biedt voorts relevante informatie over de economie en de arbeidsmarkt in Flevoland, regelingen, ontwikkelings- en scholingsaanbod.

Kleine mbk’ers krijgen makkelijk toegang tot alle beschikbare regelingen en subsidies in FlevolandKosteloos advies

Sinds enkele maanden staat het MKB Schakelteam klaar met een team ervaren adviseurs om bedrijven met 2 tot 10 werknemers snel en effectief te ondersteunen. De adviseurs zijn allen voor het doel geselecteerde professionals -zelf ervaren mkb’ers- die dankzij de MKB-subsidie van de overheid geheel kosteloos advies- en klankbordgesprekken kunnen voeren. Brengen de adviseurs normaliter daar een honorarium voor in rekening, die kosten worden nu door het MKB Schakelteam gedragen! Het waardevolle advies kost de mkb’ers dus helemaal niets! En zij krijgen ook nog eens makkelijk toegang tot alle beschikbare regelingen en subsidies in Flevoland.

MKB-frontoffice

Buiten de door corona in het leven geroepen regelingen, bestond er vanuit verschillende instanties al een behoorlijk arsenaal aan regelingen en subsidies. Veel relatief kleine ondernemers, met 2 tot 10 werknemers, kunnen vanzelfsprekend niet even mensen vrijmaken om dit eens goed uit te zoeken. Niet zelden laten ze het er maar bij en gaan over tot de orde van de dag. Ondernemen, productie draaien en zogezegd in veel gevallen letterlijk de ‘winkel’ openhouden. De mkb-ondernemer verdient een wegwijzer. Het MKB-Schakelteam wijst hen die weg, als een soort mkb-frontoffice dat fungeert als één loket, één aanspreekpunt voor alle regelingen, subsidies en ondersteuning in Flevoland. Of het nu de financiën of de digitalisering betreft, de marketing, personeelskwesties of de toekomst van het bedrijf; het MKB Schakelteam helpt kleine mkb-bedrijven waar het kan, snel, effectief en kosteloos. 

Klankbord

Het team van adviseurs van het MKB Schakelteam heeft inmiddels vele gesprekken gevoerd om ondernemers te adviseren op het gebied van personeel, strategie, marketing, financiën, operatie en uitvoering. Ondernemers kunnen het wegens de coronacrisis best moeilijk hebben. Maar gelukkig kunnen zij gebruik maken van allerlei regelingen en steunmaatregelen. Met de meeste ondernemers met wie de adviseurs van het MKB Schakelteam spreken gaat het ondanks corona eigenlijk best goed. Waarom zouden zij dan toch de gang naar het MKB Schakelteam om advies en ondersteuning maken? Veelal omdat deze ondernemers richting zoeken voor de toekomst. Ook hebben zij dikwijls een klankbord nodig voor nieuwe businessplannen en innovatiestappen. Maar in de meeste gevallen willen zij meer grip krijgen op de cijfers en de financiën, waardoor zij betere beslissingen kunnen nemen en kunnen groeien. 

Met de gratis mkb-scan snel zicht op wat er goed gaat in uw organisatie en wat er beter kan
Gratis MKB Scan - Hoe vitaal is uw organisatie?

Onderdeel van het MKB Schakelteam is een online bedrijfsscan die focust op alle onderdelen van een mkb-bedrijf, nu en in de toekomst. De scan geeft zicht op de vitaliteit van uw bedrijf; wat er goed gaat in uw organisatie en wat kan beter kan. Met de uitkomsten van deze scan kunt u inspelen op actuele en toekomstige vraagstukken van uw bedrijf. Ook aan deze bedrijfsscan zijn voor u als ondernemer geen kosten verbonden! Doe de digitale vitaliteitsscan en krijg direct helderheid hoe de vlag ervoor staat op de zes thema’s van het MKB Schakelteam: strategie, organisatie, personeel, uitvoering, financiering en marketing!

MKB Schakelteam maakt gebruik van PRAIORITIZE, een slimme AI-oplossing die – na het stellen van de juiste vragen – een persoonlijk, intelligent en real-time dashboard genereert. Zo wordt er niet alleen iets aan u gevráágd, maar wordt er ook direct waardevolle informatie aan u teruggegeven waarmee u direct aan de slag kunt! 

Ga naar mkbschakelteam.nl/scan en ervaar zelf hoe waardevol deze scan voor uw bedrijf kan zijn!

Het MKB adviesgesprek - kosteloos advies en informatie
Het MKB Schakelteam Flevoland bestaat uit ervaren en deskundige mkb-adviseurs uit Flevoland. De adviseurs helpen en ondersteunen de ondernemers bij al hun vraagstukken; of het nu gaat om de groei van het bedrijf, financiering, optimalisatie van bedrijfsprocessen of de afbouw van bedrijfsactiviteiten; een goed advies van het MKB Schakelteam helpt de ondernemer altijd verder. Een typisch adviesgesprek met één of meerdere adviseurs duurt zo’n vier uur. In dat gesprek wordt de bedrijfsscan doorgelopen en wordt er samen met de ondernemer gekeken waar specifieke hulp of ondersteuning nodig is.

 De eerste stap op weg naar oplossingen en nieuwe kansen begint met het maken van een afspraak: mkbschakelteam.nl/afspraak