De Grote Markt in Almere. (Archieffoto: Fred Rotgans)
De Grote Markt in Almere. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Grootschalige controle horeca Grote Markt

112

Bij meerdere integrale controles op dinsdag 23 januari, in de nacht van 9 op 10 februari en afgelopen woensdag zijn op de Grote Markt diverse overtredingen geconstateerd bij restaurants, cafés en clubs. 

Bij vier restaurants was geen leidinggevende aanwezig. Dit is een overtreding op de vergunning. In twee horecazaken was de horecavergunning niet fysiek aanwezig. Op basis van de vergunningsvoorschriften moet dit wel. Hiervoor is door de gemeente een waarschuwing afgegeven. Een restaurant had geen vergunning, omdat het gewisseld is van eigenaar. De nieuwe eigenaar moet binnen twee weken een vergunning aanvragen.

De volgende zaken werden geconstateerd

De douane heeft bij één zaak een waarschuwing afgegeven voor het niet labelen van waterpijptabak. En bij een zaak werd illegaal drank uit het buitenland verkocht. 

De omgevingsdienst OFGV constateerde dat twee ondernemingen geen juiste vetopslag hebben en dat bij twee andere ondernemingen de ventilatieschacht niet schoon is. Dit kan brandgevaar veroorzaken. Hiervoor worden maatregelen genomen door de ondernemers.

In een van de bedrijven was een personeelslid illegaal aan het werk, stelde de arbeidsinspectie vast. Verder is bij twee bedrijven de arbeidstijdenwet overschreden. 

Bij een onderneming was een persoon met een uitkering aan het werk. 

In een horecagelegenheid was er een illegale en ernstig vervuilde woonruimte. 

De Warenautoriteit zag dat bij meerdere ondernemingen de hygiënevoorschriften niet op orde waren. De NVWA gaat daarvoor passende maatregelen treffen.

Net als bij de voorgaande integrale controles waren er kleine brandveiligheidsovertredingen Alle eigenaren zijn bereid om dit te verbeteren. 


     o