(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Veel softdrugs ontdekt bij controle opslagboxen Gooisekant

112

De gemeente Almere heeft maandag, in samenwerking met de douane en de politie, een controle uitgevoerd bij opslagboxen op bedrijventerrein Gooisekant. Aan de Transistorstraat werd onder andere een grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen.

De aanpak van ondermijning is een speerpunt van de gemeente Almere. Criminelen maken voor illegale activiteiten vaak gebruik van legale bedrijven en diensten. Burgemeester Hein van der Loo: “Deze vormen van criminaliteit zijn meestal onzichtbaar voor de buitenwereld, maar hebben negatieve gevolgen voor onze inwoners en ondernemers. Daarom gaan we ook in 2024 door met deze controles.”
Tijdens de controle van de opslagboxen aan de Transistorstraat is naast tientallen kilo’s softdrugs ook illegale tabak, lachgas, XTC en Speed gevonden.

Opslagboxen

Bij de aanpak van ondermijning is er extra aandacht voor opslagboxen. Het anoniem huren van boxen, de lage kosten en beperkte sociale controle maken opslagboxen aantrekkelijk voor ondermijnende criminaliteit. 

Integrale controle

Gemeentelijke diensten en veiligheidspartners voeren daarom met regelmaat integrale controles uit op bedrijventerreinen in de stad. Daarbij wordt gekeken naar ‘reguliere’ overtredingen (bijvoorbeeld vergunningsvoorschriften en brandveiligheid) en naar aspecten die mogelijk samenhangen met georganiseerde ondermijnende criminaliteit.