Maaike Veeningen (Foto: aangeleverd)
Maaike Veeningen (Foto: aangeleverd)

Green Innovation Hub als groeiversneller voor digitale innovatie

Column

Onlangs had ik de eer om de Green Innovation Hub in het centrum van Almere te mogen openen. De Hub komt voort uit een unieke publiek-private samenwerking tussen de Gemeente Almere en VodafoneZiggo. Deze ‘deeltjesversneller’ moet ons een stapje dichterbij de enorme uitdagingen brengen op het gebied van verduurzaming die op onze stad af komen. 

De Hub focust zich op het opschalen van digitaal gedreven innovaties op het gebied van bouw, voedsel, energie, mobiliteit en (digitale)inclusie. Hiervoor gebruiken zij digitalisering als middel en zetten ze alle expertise uit onze regio vol in. Het doel? Samen met ondernemers en gedreven mensen uit het onderwijs en andere sectoren bouwen aan de stad van de toekomst; een stad met een gezonde leefomgeving die gebruikmaakt van schone energie. Het open, innovatieve ecosysteem van de Hub maakt het testen van nieuwe manieren van duurzame gebiedsontwikkeling laagdrempelig.

De Hub is gefundeerd op drie kernwaarden: ontmoeten, samenwerken en innoveren. Laten dat nou juist drie waarden zijn die ook dichtbij mij als mens, én bij mijn portefeuille als wethouder economie en onderwijs liggen. In de Hub kunnen de krachten en kennis van het bedrijfsleven en het onderwijs gebundeld worden om zo samen verder te werken aan een duurzame samenleving. Jong talent krijgt hier alle ruimte om zich in te zetten voor Almere als stad van de toekomst. 

Zie jij een rol voor jezelf of jouw bedrijf weggelegd in het bouwen aan een toekomstbestendige stad? Meld je dan aan via www.thegreeninnovationhub.nl.

Maaike Veeningen
Wethouder Economische Ontwikkeling