Maaike Veeningen. (Foto: aangeleverd)
Maaike Veeningen. (Foto: aangeleverd)

Verduurzamen is een kans

Column

Als ondernemer heeft u, net als veel Almeerse bewoners, vast ook te maken met stijgende uitgaven. Productiekosten, kosten voor materiaal of grondstoffen, transport en natuurlijk ook stijgende energiekosten. Hopelijk heeft u wel voldoende personeel! 

De onzekere situatie in de wereld maakt dat we, misschien net even sneller dan anders en onder druk van een stijgend prijspeil, onze ambities op het gebied van duurzaamheid en circulariteit een tandje versnellen. Dit past de ene ondernemer beter dan de andere, natuurlijk. Maar je kunt het ook zien als een moment voor verandering, of een bewustwording wat nu duurzaam ondernemerschap betekent. Zowel een kans als een uitdaging. 

Het thema duurzame energie speelt bijvoorbeeld al jaren, maar de noodzaak wordt nu pas goed duidelijk. Het is een investering, maar gebruik maken van duurzame energie als zonnepanelen, scheelt al snel behoorlijk in de energiekosten. Het is mooi om te zien hoeveel ondernemers al bezig zijn met ontwikkelingen als duurzaamheid en circulariteit en hoeveel ontzettend waardevolle samenwerkingen we de afgelopen jaren ,en ook tijdens de Floriade, hebben opgebouwd die hebben geleid tot toonaangevende initiatieven. Mooie voorbeelden hiervan zijn de Flevo Campus en Circulair ondernemerscollectief Circuloco.

Als wethouder Economische Ontwikkeling wil ik investeren in duurzame relaties. Het vertrouwen van ondernemers krijgen en dit waarmaken. En hier heb ik de hulp bij nodig van u als onze ondernemers, want een relatie opbouwen doe en kun je niet alleen. Ik hoop u snel weer te ontmoeten! 

Maaike Veeningen
wethouder Economische Ontwikkeling