Leonne Verbruggen, Leadlink Enreach NL Talent Lab.  (Foto: Enreach)
Leonne Verbruggen, Leadlink Enreach NL Talent Lab. (Foto: Enreach)

‘Werken bij Enreach, is werken bij de beste werkgever’

Bedrijfsprofiel

Hybride werken, een holacracy besturingsmodel én de mogelijkheid om een internationale carrière op te bouwen. Het kan allemaal bij Enreach, voorheen bekend als Voiceworks. Met een hoofdkantoor in Almere en opererend in meer dan 25 verschillende landen, is Enreach één van de grootste spelers in Europa. Enreach bedenkt en ontwikkelt innovatieve communicatie-oplossingen voor werkend Nederland, en is bovendien zelf een bedrijf dat het welzijn en de ontwikkeling van zijn personeel bovenaan de prioriteitenlijst heeft staan. 

Als er één bedrijf is dat de term ‘het nieuwe werken’ al dagelijks in de praktijk uitvoert, is het Enreach. Leonne Verbruggen (Leadlink Enreach NL Talent Lab) vertelt: “We hebben op dit moment verschillende functies beschikbaar in Almere. Al moet ik het misschien geen functies noemen, maar rollen. Wij werken namelijk met rollen, in cirkels. Dat betekent dat we niet met managementlagen werken, maar dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt, het holacracy model. Zo is bij ons het standaard antwoord op alles “JA”. Heb je een idee? Ga het maar uitvoeren. Wil je iets nieuws proberen? Begin maar gewoon. Bij ons hoef je geen toestemming te vragen en mag je fouten maken. Wij geloven namelijk niet in beren op de weg, maar in mogelijkheden op de weg.”

Almere Poort
Het is de filosofie van Enreach, waarvan de Nederlandse tak een Almeerse oorsprong kent. In 2005 werd Voiceworks opgericht door twee Almeerders. En hoewel het bedrijf de naam van het internationale moederbedrijf heeft overgenomen, zijn de Almeerse roots nog duidelijk merkbaar. “We hebben veel lokale samenwerkingen,” vertelt Verbruggen, “zoals bijvoorbeeld met Windesheim en Almere City FC, maar ook met andere Almeerse scholen en ondernemingen. En we hebben natuurlijk in 2020 ons prachtige pand zelf laten bouwen in Almere Poort. Het voordeel daarvan is dat het niet alleen een mooi en nieuw gebouw is om te werken, maar ook dat het goed bereikbaar is, veel parkeergelegenheid heeft, maar ook met de fiets, trein en bus makkelijk te vinden is. Er werken al ongeveer 300 Almeerders bij ons, maar we hebben zeker nog ruimte voor meer mensen die bij misschien wel de leukste werkgever van Almere willen werken.”

Hybride
Hoe mooi het hoofdkantoor in Almere ook is, het nieuwe werken houdt ook in dat niemand meer vijf dagen per week naar hetzelfde kantoor komt. “Ook wij werken hybride. Dat betekent thuiswerken in combinatie met soms naar kantoor, of andersom, net wat voor de werknemer en het team prettig is. De werk-privé balans is cruciaal om goed te kunnen functioneren. En we merken dat juist het digitaal werken de mensen dichterbij heeft gebracht. Het is zo makkelijk om even de telefoon te pakken om een overlegje te starten, of iemand nu in Almere werkt, thuis bezig is, of in Barcelona aan de slag is. De lijntjes zijn zo kort bij ons, dat werkt heel prettig, en efficiënt.”

Workcations
Niet alleen de digitale lijntjes zijn kort bij Enreach, ook de fysieke lijnen zijn kort. “Omdat onze diensten in 25 landen worden geleverd, is het heel makkelijk om eens op een andere locatie te werken. Het is dus mogelijk om bij ons zogenaamde ‘workcations’ te kiezen. Dat betekent dat je een maand lang in bijvoorbeeld Spanje op het kantoor aldaar kan werken. Er is woonruimte beschikbaar en het leert je andere collega’s kennen, maar het biedt tegelijk tevens de mogelijkheid om andere rollen in het bedrijf te onderzoeken. Ook in Almere zijn we bezig om woonruimte te vinden, zodat collega’s uit Europa tijdelijk naar Almere kunnen komen om te werken en daarnaast te genieten van al het moois in Almere en omgeving. Een ander initiatief is dat we feestdagen hebben losgelaten, mensen kiezen zelf hun vrije dag, of dat nu met Kerst of met het Suikerfeest of een verjaardag is: alles kan.”

We stimuleren cross moves en hebben online learning platforms

Mogelijkheden

Het benadrukt de vele mogelijkheden die Enreach als werkgever aan zijn medewerkers te bieden heeft. Maar het belangrijkste is volgens Verbruggen toch wel het feit dat Enreach zo’n grote speler is. “Mensen vragen wel eens waarom we niet in Amsterdam zitten. Maar juist Almere biedt zoveel kansen. We zouden in Amsterdam een van de grote jongens zijn, in Almere zijn we DE grootste. We ontwikkelen software zelf, mensen mogen initiatieven nemen, en er zijn volop kansen om door te groeien op internationaal niveau. We stimuleren cross moves, hebben online learning platforms en promoties zijn zowel nationaal als internationaal een kleine stap, omdat we alle vacatures ook intern binnen heel Europa posten. En terwijl we zo groot zijn, hebben we altijd de sfeer en de voordelen van een startup blijven behouden, zelfs nu we deze grote stappen als scale-up maken. Wat begon als Voiceworks, is nu als Enreach nog steeds een people centric organisatie, met een heel divers team. Want bij ons is uiteraard ook diversiteit en inclusiviteit belangrijk.”

Enreach
Verlengde Duinvalleiweg 102
1361 BR Almere


M: hr@enreach.com  
T: 036-7606600

 
Benieuwd naar welke vacatures er bij Enreach zijn?
Kijk op: https://enreach.com/en/company/careers 

Het kantoor van Enreach in Almere. (Foto: Enreach)
Afbeelding
QR Code Vacatures