Het kantoor van Enreach/Voiceworks in Almere. (Foto: aangeleverd)
Het kantoor van Enreach/Voiceworks in Almere. (Foto: aangeleverd)

Enreach benoemd tot Europees UCaaS-leider

Algemeen

Enreach, het moederbedrijf van onder meer Voiceworks, is opnieuw uitgeroepen tot marktleider in de jaarlijkse Frost Radar over Europese hosted IP-telefonie en Unified Communications as a Service (UCaaS). Hiermee verbetert de snelgroeiende Europese unified communications-groep haar positie ten opzichte van 2020. Daarnaast was Enreach de hoogst scorende Europese organisatie op het thema innovatie.

Enreach is actief in meer dan 25 landen en heeft 1100 medewerkers in dienst, verspreid over 24 verschillende Europese kantoren. lka Popova, Vice President of Research bij Frost & Sullivan, laat weten waarom Enreach in de prijzen viel: “Met voortdurende focus op het toevoegen van inventieve technologie en expertise aan de groep, verdient Enreach haar plaats als een van de meest innovatieve leiders in de Europese markt voor hosted IP-telefonie en UCaaS”, aldus. Frost & Sullivan evalueert voor de radar meer dan zestig aanbieders, waarbij dit jaar slechts 23 vooraanstaande bedrijven de ranglijst haalden. Enreach blonk met name uit op de vijf innovatiecriteria: schaalbaarheid, onderzoek en ontwikkeling, productportfolio, megatrends en klantgerichtheid.

Investeringen in technologie 

De Enreach-teams zijn verspreid over 24 kantoren in tien landen, die klanten en partners voorzien van lokale kennis en ondersteuning. De uitvoering van de buy-and-build strategie plaatst de groep in een sterke positie om snel nieuwe diensten en producten op schaal toe te voegen en te lanceren in heel Europa. Enreach breidt niet alleen haar productportfolio uit, maar speelt ook in op de wensen van klanten en markttrends, voegt Elka Popova toe. “De focus op Enterprise Mobility, waaronder native FMC in veel markten, de vermenging van UCaaS met CCaaS en de investeringen in AI-gebaseerde technologieën zijn allemaal voorbeelden van de toekomstgerichte aanpak en het groeipotentieel van Enreach.” 

Voortdurende groei 

Stijn Nijhuis, CEO van Enreach: “Ik wil graag iedereen binnen de Enreach-familie en onze gewaarde partners en klanten bedanken voor hun bijdrage aan onze innovaties en voortdurende groei. We zetten hoog in op R&D en de unificatie van de technologieën binnen de groep is in volle gang. Het is een traject van continu leren en verbeteren. Zo zijn de Cloud Contact Center-oplossingen van onze groep, AI-technologie, embedded voice en productiviteitstools nu in veel markten beschikbaar. Enreach is ook blijven investeren in haar toonaangevende cloud-based OSS/BSS portal voor partners in de hele regio.” Enreach is een Europese UCaaS leider met focus op het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Spanje en Denemarken en levert samenwerkingstechnologie en telecomdiensten via haar resellers, serviceprovider-partners en directe merken. Alle bedrijven binnen de groep dragen bij aan intelligente, geïntegreerde IT- en communicatieoplossingen die zorgen voor optimale communicatie en workflow tussen organisaties. Enreach’ missie is om bedrijven toegang te geven tot de beste communicatie- en samenwerkingstools met een eenvoudige, gebruikersgerichte interface die is afgestemd op hun specifieke behoeften en systemen.

One-stop-shop voor ICT-behoeften

Stijn Nijhuis vervolgt: “Naast een jaar van groei voor de gehele IP-telefonie en UCaaS-markt, is het voor ons wederom een jaar geweest van vele integratiemijlpalen – en er is nog veel meer te bereiken voor ons. Zo zijn Centile, HeroBase, Network Telecom en Swyx omgedoopt tot Enreach en hebben we onze Enreach Contact-dienst gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, en er zullen nog meer landen volgen. We zijn ook gegroeid dankzij de toevoeging van Benemen, DSD Europe, Go2thecloud.com, OSS Networks, Pace Telecom, en de IT- en netwerkdiensten van Prewest. We hebben daarnaast onze integratie en ons aanbod aan Microsoft-producten uitgebreid en andere vendor partnerships aan ons portfolio toegevoegd. We gaan richting het einde van 2021, en met onze voortdurende plannen om te evolueren en te ontwikkelen, kunnen onze partners en klanten ons zien als een one-stop-shop voor al hun ICT-behoeften. We danken hen allemaal voor hun voortdurende steun.”

Eerder deze maand wonStijn Nijhuis, CEO van Enreach, al de EY Ondernemer van het jaar Award