Annette Stevens. (Foto: Mona Alikhah)
Annette Stevens. (Foto: Mona Alikhah)

Werving- en selectiebureau WeerWerk: ‘Onze samenwerking is altijd persoonlijk en betrokken’

Bedrijfsprofiel

“Toevallig las ik deze week nog een artikel waarin stond dat 50% van de bemiddeling van personeel uitloopt op een teleurstelling, dat is toch onvoorstelbaar?” Aan het woord is Annette Stevens, eigenaresse van WeerWerk, een werving- en selectiebureau gespecialiseerd in administratief en kantoorpersoneel, dat al ruim zes jaar actief is in Almere. Stevens vertelt waarom juist haar aanpak zo goed werkt: “Wij blijven in contact met de mensen en zijn altijd persoonlijk betrokken. Dat zorgt niet alleen voor een groot slagingspercentage, maar ook voor langdurige successen.”

Het kantoor van WeerWerk bevindt zich aan de Hawaiiweg 25 in Almere, nadat het bedrijf in mei van dit jaar verhuisde vanaf de Spoordreef. Een frisse plek waar Stevens zowel het Almeerse bedrijfsleven aan personeel helpt, maar ook de juiste mensen zoekt die bij de bedrijven passen. “Dat is eigenlijk het allerbelangrijkste van mijn bedrijf: ervoor zorgen dat de match aan twee kanten optimaal is. Een werknemer moet bij het bedrijf passen en het bedrijf bij de werknemer. Waarbij het laatste met deze krappe arbeidsmarkt steeds belangrijker wordt.”

Andere aanpak

Stevens benadrukt dat haar aanpak behoorlijk anders is dan de grotere werving- en selectiebureaus. “Wij werken niet met computergestuurde modellen die mensen uit een database selecteren. Wij beloven ook niet om dezelfde dag nog vijf cv’s te kunnen overhandigen met kandidaten. Wat we wel beloven is dat we de allerbeste, meest geschikte kandidaat aan je gaan voorstellen. Dat kan soms net iets langer duren, want ik vind het daarbij belangrijk het bedrijf en de kandidaat goed te kennen. Waar zoekt het bedrijf precies naar? Welk soort bedrijf past er echt bij iemand? Die vragen zijn essentieel om iemand langer dan twee maanden aan het werk te houden. Door deze persoonlijke aanpak om beide partijen goed te leren kennen, is de kans van slagen een stuk groter. En dat is uiteindelijk waar zowel het bedrijf als de werknemer het meest aan heeft: een langdurige samenwerking.”

Kijk niet alleen naar papieren, maar ook naar iemands potentieAlmere 

De eigenaresse van WeerWerk werkt voornamelijk samen met Almeerse bedrijven, waarbij het MKB de grootste afnemers zijn. Maar Stevens merkt dat er ook steeds vaker van buiten Almere een beroep op haar wordt gedaan en dat ook de grotere bedrijven in Almere haar steeds beter weten te vinden. “Nu we inmiddels zes jaar bestaan, merk ik dat we echt een keerpunt hebben bereikt en dat voelt goed. De plannen voor uitbreiding liggen klaar. Toch blijf ik me bewust van de persoonlijke aanpak en streef ik er ook altijd naar om mensen zo lokaal mogelijk te kunnen plaatsen. Het fijnste is toch werken waar je woont. Dat scheelt files, reistijd en is daarmee ook beter voor het milieu.”

Eerlijkheid

Maar er zijn ook andere dingen van belang, aldus Stevens. “Het meest belangrijke is klik tussen bedrijf en nieuwe medewerkers. Als die goede klik er is, is er een bereidheid om elkaar tegemoet te komen en om een nieuwe medewerker iets te leren. Ik zeg altijd: kijk naar welke potentie iemand heeft. Dat is belangrijker dan naar wat iemand nu al kan. Niemand zal 100% aansluiten op wat een bedrijf zoekt, dus maak een overzicht wat echt nu essentieel is en wat te leren valt. Bovendien adviseer ik daarbij altijd om niet te gaan shinen met fancy advertenties. Wees duidelijk en met name transparant in wat de functie inhoudt, maar ook hoe het bedrijf is. Is het momenteel rommelig? Zeg dat dan. Lopen jullie tegen dingen aan? Gooi het op tafel. Die eerlijkheid van het bedrijf uit, krijgen ze altijd direct terug van de werknemer of sollicitant die daarmee ook eerlijk kan zijn. Aan mooie praatjes heeft op de lange termijn niemand iets. Ik las laatst dat de helft van de geplaatste personen via een werving- en selectiebureau binnen 28 dagen alweer op zoek is naar iets anders. Omdat zaken heel anders waren voorgespiegeld dan dat de werkelijkheid bleek te zijn. Dat is zo zonde, voor het bureau, het bedrijf en ook voor de werknemer. Daarom is die openheid zo essentieel, om dit soort leegloop te voorkomen.”

We zorgen voor langdurige succesverhalenPersoneelskrapte 

Als het gaat om de huidige arbeidsmarkt, heeft Stevens ook een duidelijke visie. De personeelskrapte zorgt volgens de eigenaresse van WeerWerk voor een andere aanpak dan bedrijven voorheen gewend waren. “De tijd van drie mensen op meerdere gesprekken laten komen, en daar dan nog een week over nadenken, is voorbij. Dan loop je als ondernemer echt de parels mis. De werknemer is momenteel aan zet en dat betekent dat ze kunnen kiezen waar ze willen werken. Als bedrijf B dan sneller reageert dan bedrijf A, dan loop je niet alleen achter de feiten aan, maar mis je ook nog de meest geschikte persoon. Mijn advies is dan ook als het eerste gesprek goed verliep, snel te handelen. Vertel dat je graag wil gaan samenwerken en wees bereid snel een aanbod te doen. Alleen op deze manier is in het in deze tijd mogelijk om het beste personeel voor je bedrijf te vinden. En uiteraard helpen we graag de ondernemers om ze van de parels in het personeelsaanbod te voorzien.” 

Voor meer informatie of contact:

WeerWerk
Werving & Selectie en Uitzenden
Hawaiiweg 25
1339 NW Almere
036 525 96 27

Administratie@weerwerk036.nl

www.weerwerk036.nl