Vrouwe Justitia (Foto: Adobe Stock)
Vrouwe Justitia (Foto: Adobe Stock) BillionPhotos.com - stock.adobe.com

Eis: drie jaar cel voor eigenaren timmerbedrijf

Algemeen


ALMERE - Een echtpaar uit Almere kan in de gevangenis komen omdat ze regels hebben overtreden. Nick G., 38 jaar, en Esana L., 32 jaar, zouden veel geld hebben witgewassen met een timmerbedrijf. Ze schreven ook rekeningen voor werk dat ze nooit deden.

In 2019 kreeg de politie een anonieme tip dat ze misschien betrokken waren bij het kweken van hennep en witwassen.
In februari 2022 deed de politie invallen en vond een half miljoen euro verstopt in een kast in hun huis. Ook vonden ze wapens en hennep in andere gebouwen waar Nick werk had gedaan. Dit alles lijkt erop dat Nick en Esana veel meer criminele dingen deden dan eerst gedacht.
Ze leefden heel luxe, met dure reizen en mooie auto’s, waarschijnlijk betaald met het geld dat ze met misdaad verdienden. Ze zouden ook geld hebben witgewassen met dure paarden die Esana gebruikte voor haar bedrijf.

Straf

Het Openbaar Ministerie denkt dat de rol van Esana heel belangrijk was en dat ze wist van de misdaden. Zij kan een straf van 36 maanden gevangenis krijgen, en Nick kan 40 maanden krijgen. Het OM wil ook dat ze samen 547.000 euro terugbetalen voor de niet gedaan werk, en Nick moet nog 160.000 euro betalen voor het huis waar ze woonden. De rechter zal op 29 mei beslissen wat er gebeurt.