Viering 17-jarig bestaan Difference4you en 70ste verjaardag van oprichtster Regina van Amson (Foto: aangeleverd)
Viering 17-jarig bestaan Difference4you en 70ste verjaardag van oprichtster Regina van Amson (Foto: aangeleverd)

Almeerse ondernemer viert dubbel jubileum

Algemeen

Regina van Amson, spreker en auteur van het boek ‘Sterker uit je burn-out’, vierde afgelopen zondag 30 juli in besloten kring twee mijlpalen die voor haar en haar bedrijf Difference4you van grote betekenis zijn. Het was namelijk niet alleen het 17-jarig bestaan van haar bedrijf, maar tevens vierde de ondernemer haar 70ste verjaardag.

De viering begon met een korte speech, gevolgd door een toost op de twee mijlpalen. Van Amson doet elk jaar op de jaardag van Difference4you een donatie aan een goed doel in Nederland, met speciale aandacht voor projecten die jongeren ondersteunen. Dit jaar viel haar oog op Stichting MAIT, opgericht door Marjorie Malbons.

Stichting MAIT

Malbons presenteerde tijdens het evenement de projecten van haar stichting in Suriname, die zich inzet voor zelfredzaamheid en het aanpakken van armoede bij kinderen. Een van de projecten is ‘Lekker fruit op school’, waarbij kinderen leren over gezonde voeding door het maken van ijsjes en smoothies. De stichting steunt ook andere initiatieven, zoals lezen en schrijven, sport en spel, en het verstrekken van schoolbenodigdheden.

De benefietactie leverde een mooie donatie op, waardoor het werk van Stichting MAIT in Suriname kan worden voortgezet. Opvallend was de grote interesse van verschillende aanwezigen om de stichting ook in Nederland op verschillende manieren te ondersteunen.

Vermaak

De feestelijke middag bood ook vermaak voor kinderen, met ballonnenclown Nelleke de Vries en optredens van singer-songwriter MERR, die twee nummers had geschreven speciaal voor Van Amson en haar bedrijf Difference4you.

Eén grote familie

De reacties van de 32 aanwezigen waren lovend. De middag wordt door hen omschreven als gezellig, huiselijk en gemoedelijk, met lekker eten en waardevolle contacten. Een van de aanwezigen merkte op dat ondanks dat ze elkaar niet kenden, het voelde alsof ze één grote familie zijn.

Regina van Amson

Van Amson begon haar coaching en loopbaanbedrijf op haar 53ste vanuit een WW-uitkering. Met lef en kennis wil de ondernemer mensen inspireren om de eigen regie over hun leven te nemen. Als alleenstaande moeder lag haar focus op het helpen van anderen op het gebied van leven, loopbaan, re-integratie en jobcoaching. Tegenwoordig legt ze zich vooral toe op het geven van lezingen over veerkracht en leiderschap.