Chantal Visser
Chantal Visser Peter Isaak

Chantal Visser winnares publieksprijs FZV 2023

Interviews

“Mijn liefde voor de branche is al op jonge leeftijd ontstaan. Vroeger hadden mijn ouders namelijk een aannemersbedrijf en dat fascineerde mij zo ontzettend. De geur van mijn vaders kleding als hij thuiskwam, de verhalen die hij vertelde, ik vond het prachtig,” vertelt Visser, duidelijk trots op haar ouders. Nadat de functie van Visser bij de gemeente Lelystad na ruim 12 jaar boventallig werd, vond zij een nieuwe uitdaging bij Van Wijnen Lelystad. In oktober werkt Visser twee jaar bij Van Wijnen. “Ik voel me echt op mijn plek hier. Als Commercieel Manager ben ik verantwoordelijk voor heel de provincie. Ik houd mij, naast het leiden van projecten, onder andere bezig met klantcontact, relatiebeheer, het verbeteren van de klanttevredenheid en het genereren van nieuwe leads.” De rode draad door haar werkzaamheden is netwerken. Als manager heeft Visser overzicht om de juiste verbindingen te kunnen leggen en de juiste partijen met elkaar in contact te brengen, maar zit zij ook voldoende in het proces om te kunnen monitoren of alles wel goed gaat, of de uitgevoerde werkzaamheden wel aansluiten bij de wensen van de klant, et cetera.

Zoektocht naar verbinding

Het zoeken naar verbinding is waar het hart van Visser sneller van gaat kloppen. Zowel op haar werk in haar functie als Commercieel Manager, maar ook daarbuiten. “Mijn hart maakt echt een sprongetje als ik mensen kan verbinden, ook zonder commercieel belang. Een lach op iemands gezicht is voor mij al voldoende.” Als bestuurslid van de stichting de Lelystadse Uitdaging zet Visser zich in voor het zoeken naar sociale verbinding tussen vraag en aanbod van verschillende vraagstukken, allemaal met gesloten beurs, om bij te dragen aan een betere kwaliteit van leven voor alle Lelystedelingen. Een voorbeeld van een dergelijk initiatief is de donatie, van Van Wijnen Lelystad, van laptops aan kinderen die tijdens covid thuis moesten studeren maar zelf geen laptop konden aanschaffen. “De laptops waren op kantoor eigenlijk ‘over’. Nog in heel goede staat maar op kantoor al vervangen voor nieuwe exemplaren. Hier hebben wij uiteindelijk heel veel schoolgaande kinderen die tijdens de corona pandemie hun lessen thuis moesten volgen blij mee kunnen maken.”

Doelen nastreven

De ambitie van Visser is groot. Doelen voor de komende periode zijn helder. “Ik heb een acquisitie plan geschreven voor Van Wijnen, de doelen die ik daarin heb opgenomen wil ik natuurlijk behalen. Daarnaast gaan we als bedrijf verhuizen. Momenteel zijn we bezig met de uitwerking en voorbereiding van de bouw van een nieuw pand waar we eind 2025 intrek in zullen nemen,” over dit nieuwe pand heeft Visser een duidelijke visie: “Ik zie het kantoor van de toekomst voor me.” Als bouwbedrijf en projectontwikkelaar kan het eigen pand niet achterblijven natuurlijk.

Ik wil een voorbeeld zijn

Ook buiten haar werk om weet Visser goed wat ze wil. “Ik ben moeder van vier prachtige dochters, daar wil ik graag een voorbeeld voor zijn. Mijn ouders waren een voorbeeld voor mij en ik wil hetzelfde voor mijn kinderen kunnen betekenen,” aldus Visser. Naast een voorbeeld te zijn voor haar eigen dochters, wil Visser die rol ook graag vervullen voor andere vrouwen. “Ik vind het heel belangrijk om te laten zien dat je door hard te werken en jezelf te blijven al je doelen kunt behalen. Natuurlijk is het niet altijd makkelijk, maar met de juiste mindset kom je heel ver.” Een uitspraak die kenmerkend is voor de mentaliteit van Visser is ‘als het niet in één keer lukt, drie keer links is ook rechts’ waarmee de onderneemster laat zien creatief te zijn en naar mogelijkheden en kansen kijkt om die op de juiste manier aan te pakken. Zelf heeft Visser door omstandigheden de 2e klas Mavo drie keer gedaan, maar dit heeft haar uiteindelijk door haar doorzettingsvermogen gebracht tot waar ze nu staat.

Flevolandse Zakenvrouw 2023

Of Visser teleurgesteld was dat ze geen Flevolandse Zakenvrouw werd in de categorie manager? Misschien een klein beetje, maar: “Dat ik genomineerd was is al winst. Het hele proces en het traject naar de verkiezingsavond toe was zo geweldig en heeft mij zoveel gebracht, daar ben ik heel dankbaar voor.” Kort daarna werd Visser uitgeroepen tot winnares van de publieksprijs. “Ik vind het echt een eer dat ik mensen heb kunnen raken en inspireren met mijn verhaal en dat de aanwezigen daardoor voor mij hebben gekozen. Ik ben heel blij met mijn prijs, ik vind dit eigenlijk de mooiste prijs die je kunt winnen.”

Verbind met Chantal

Tot slot doet Visser graag een oproep. De onderneemster komt graag in contact met anderen die net als haar enthousiast worden van het leggen van nieuwe verbindingen, of die op dit gebied willen leren, om gezellig samen een kop koffie te gaan drinken. Chantal is bereikbaar via c.visser@vanwijnen.nl of via 06-23016100.