Alle winnaressen van de Flevolandse Zakenvrouwen Verkiezing met het bestuur en de jury (Foto: Calina inc)
Alle winnaressen van de Flevolandse Zakenvrouwen Verkiezing met het bestuur en de jury (Foto: Calina inc)

Almeerse winnaressen bij Flevolandse Zakenvrouwen Verkiezing

Algemeen

De Koningshof op Urk was op vrijdagavond 9 juni het decor van de Flevolandse Zakenvrouwen Verkiezing. Ruim 200 aanwezigen waren getuige van de uitreiking van de prijzen in de categorieën Zelfstandig Professional, MKB, Manager en de publieksprijs. Dit jaar deden er drie Almeerse vrouwen mee. Maar liefst twee van de drie genomineerden in de categorie Manager waren dit jaar Almeerse. Sharon de Miranda van het Food Forum en Chantal Visser, werkzaam bij Van Wijnen Lelystad maar al veertig jaar woonachtig in Almere. In de categorie Zelfstandig Professional nam Maya Nirsoe van HousingNOW het als enige Almeerse op tegen twee andere Flevolandse vrouwen.

Manager

In deze categorie gingen Visser en De Miranda de strijd om de award in de categorie Manager aan met de Urkse Johanna Jonkers (De oude Bakkerij Urk). Nadat alle drie de vrouwen zichzelf nog één keer mochten presenteren voor alle aanwezigen middels een pitch van twee minuten, heeft de Almeerse Sharon de Miranda de overwinning op haar naam gezet.

Zelfstandig Professional

De Almeerse Maya Nirsoe nam het in deze categorie op tegen Mariska van Diepenbeek (Bed & Breakfast De Kandelaar Biddinghuizen) en Sandra Reina Schaap (YOGANU Emmeloord). Na de pitches was het Sandra Reina Schaap uit Emmeloord die er met de winst vandoor ging.

MKB

In de categorie MKB waren dit jaar geen Almeerse nominaties. Van de drie genomineerden Cora Achterberg - Houtman (Hoveniersbedrijf GildenGroen VOF Zeewolde), Jitha van Staveren (Van Staveren Emmeloord) en Nicole Smits (Fruithalsmits Zeewolde) heeft Jitha van Staveren de winst veilig gesteld.

Publieksprijs

Naast bovengenoemde juryprijzen wordt er elk jaar ook een publieksprijs uitgereikt. Dit jaar is deze prijs naar de Almeerse Chantal Visser gegaan. “Ik vind dit eigenlijk de mooiste prijs die je kunt winnen, want dit betekent dat van alle mensen die hier aanwezig zijn de meesten op mij gestemd hebben. Daar ben ik heel trots op,” aldus Visser.

Netwerkevent

Naast de uitreiking van de Awards stond de avond met als thema ‘Water als verbindende factor’ in het teken van netwerken en een gezellige tijd met elkaar beleven. De avond werd geopend met een optreden van DrumBoost percussie. Presentatrice van de avond Marloes Pieksma vermaakte de aanwezigen ook tijdens de pauze met een optreden samen met haar band Jazzthusiast, en voordat het tweede deel van de show begon heeft Static entertainment het publiek opgepept met een bijzondere energizer. DJ NiceKai heeft de avond feestelijk afgesloten.

Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen

De sinds 2012 jaarlijks georganiseerde verkiezing is bedoeld om vrouwelijk ondernemerschap in de schijnwerpers te zetten en om vrouwen te laten zien dat zij een toponderneming kunnen draaien. Voor de verkiezing van 2023 bestaat de jury uit: Gerrit Jan Gorter, burgemeester van Zeewolde – tevens juryvoorzitter, Annemarie Jorritsma, lid van de Eerste Kamer, Willeke Waller, werkzaam bij Flevocampus, Mariët Heestermans, trainer, adviseur en Loopbaancoach bij Werkstudio en Karin Gabor, duurzaam projectontwikkelaar en partner bij DGV Group.

Zakelijk zichtbaar worden
Het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen ondersteunt en stimuleert vrouwelijk ondernemerschap in Flevoland. Zij dragen bij aan een actieve, experimenterende en baanbrekende werkwijze bij vrouwelijke ondernemers om zo weerbaarheid en veerkracht te bevorderen. De verkiezing Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar wordt sinds 2012 georganiseerd. Vorig jaar werden tijdens een feestelijke avond de winnaressen van de titel Flevolandse Zakenvrouw van het jaar 2022 verkozen. Een jury, onder leiding van burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde, heeft toen Ezra Dasberg van Alfen B.V. uit Almere aangewezen als Flevolandse Zakenvrouw in de categorie Manager van het jaar 2022. Rianne Jacobs – Schouten van dTLS uit Dronten werd de winnares in de categorie MKB en Annette Stevens van WeerWerk Werving & Selectie in de categorie ZP. Jolanda Jansen van FlevoNautica uit Almere ging er uiteindelijk met de publieksprijs vandoor.

Sharon de Miranda, winnares categorie Manager (Foto: Calina inc)
Chantal Visser, winnares publieksprijs (Foto: Calina inc)
Maya Nirsoe, eigenaresse van HousingNOW en Almeerse genomineerde in de categorie Zelfstandig Professional (Foto: aangeleverd)