De 9 genomineerde zakenvrouwen zijn bekend. (Foto: aangeleverd)
De 9 genomineerde zakenvrouwen zijn bekend. (Foto: aangeleverd)

Wie worden de Flevolandse zakenvrouwen van 2023?

Algemeen

Ieder jaar is de spanning in april hoog: wie zijn dit jaar de genomineerde vrouwen die kans maken op de titel Flevolandse Zakenvrouw van het jaar? De negen genomineerde zakenvrouwen zijn nu bekend.   

Tijdens de verkiezing worden prijzen uitgereikt in drie categorieën; beste vrouwelijke zelfstandige professional van Flevoland, beste vrouwelijke MKB-ondernemer van Flevoland en beste vrouwelijke manager van Flevoland. In elke categorie strijden tenminste drie kandidaten om de winst. 

Deze verkiezing is bedoeld om vrouwelijk ondernemerschap in de schijnwerpers te zetten
Zelfstandige Professional

In de eerste categorie Zelfstandige Professional zijn genomineerd Mariska van Diepenbeek (Bed & Breakfast De Kandelaar Biddinghuizen), Maya Nirsoe (HousingNOW Almere) en Sandra Reina Schaap (YOGANU Emmeloord).

MKB
De genomineerden in de groep MKB zijn dit jaar Cora Achterberg - Houtman (Hoveniersbedrijf GildenGroen VOF Zeewolde), Jitha van Staveren (Van Staveren Emmeloord) en Nicole Smits (Fruithalsmits Zeewolde).

Manager
Tot slot dingen in de categorie Manager Chantal Visser (Van Wijnen Lelystad), Johanna Jonkers (De oude Bakkerij Urk) en Sharon de Miranda (Food forum Almere) mee voor de felbegeerde titel.


Bovenste rij van links naar rechts: Chantal, Sharon. Johanna, Cora en Jitha. Onderste rij van links naar rechts: Mariska, Maya, Sandra Reina en Nicole (Foto: aangeleverd)

Uitreiking
De verkiezing voor de Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar wordt dit jaar op 9 juni georganiseerd bij de Koningshof op Urk. De sinds 2012 jaarlijks georganiseerde verkiezing is bedoeld om vrouwelijk ondernemerschap in de schijnwerpers te zetten en om vrouwen te laten zien dat zij een toponderneming kunnen draaien. Voor de verkiezing van 2023 bestaat de jury uit: Gerrit Jan Gorter, burgemeester van Zeewolde – tevens juryvoorzitter, Annemarie Jorritsma, lid van de Eerste Kamer, Willeke Waller, werkzaam bij Flevocampus, Mariët Heestermans, trainer, adviseur en Loopbaancoach bij Werkstudio en Karin Gabor, duurzaam projectontwikkelaar en partner bij DGV Group.

Zakelijk zichtbaar worden
Het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen ondersteunt en stimuleert vrouwelijk ondernemerschap in Flevoland. Zij dragen bij aan een actieve, experimenterende en baanbrekende werkwijze bij vrouwelijke ondernemers om zo weerbaarheid en veerkracht te bevorderen. De verkiezing Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar wordt sinds 2012 georganiseerd. Vorig jaar werden tijdens een feestelijke avond de winnaressen van de titel Flevolandse Zakenvrouw van het jaar 2022 verkozen. Een jury, onder leiding van burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde, heeft toen Ezra Dasberg van Alfen B.V. uit Almere aangewezen als Flevolandse Zakenvrouw in de categorie Manager van het jaar 2022. Rianne Jacobs – Schouten van dTLS uit Dronten werd de winnares in de categorie MKB en Annette Stevens van WeerWerk Werving & Selectie in de categorie ZP. Jolanda Jansen van FlevoNautica uit Almere ging er uiteindelijk met de publieksprijs vandoor.

Aanmelden voor de verkiezingsavond op 9 juni kan via deze site.