VLNR: winnaressen Ezra Dasberg, Rianne Jacobs – Schouten, Jolanda Jansen en Annette Stevens. (Foto: Calina inc.)
VLNR: winnaressen Ezra Dasberg, Rianne Jacobs – Schouten, Jolanda Jansen en Annette Stevens. (Foto: Calina inc.)

Almeerse zakenvrouwen vallen in de prijzen tijdens verkiezing Flevolandse Zakenvrouw 2022

Algemeen

Op vrijdag 24 juni zijn tijdens een feestelijke avond de winnaressen van de titel Flevolandse Zakenvrouw van het jaar 2022 verkozen. Een jury, onder leiding van burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde, heeft Ezra Dasberg van Alfen B.V. uit Almere aangewezen als Flevolandse Zakenvrouw in de categorie Manager van het jaar 2022. Rianne Jacobs – Schouten van dTLS uit Dronten werd de winnares in de categorie MKB en Annette Stevens van WeerWerk Werving & Selectie in de categorie ZP.

Ook de leden van het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen die tijdens de verkiezingsavond in het congrescentrum van de Floriade Expo in Almere aanwezig waren, mochten een winnares aanwijzen. Jolanda Jansen van FlevoNautica uit Almere ging er uiteindelijk met de publieksprijs vandoor.

Negen genomineerden

In de alle drie de categorieën waren er drie genomineerden. De negen genomineerden hebben in de aanloop naar de verkiezingsavond een intensief traject doorlopen met pitchtrainingen, interviews en bedrijfsbezoeken. Tijdens de verkiezingsavond gaf de pitch die de zakenvrouwen moesten geven, de uiteindelijke doorslag voor de keuze van de jury. De jury bestaat naast Gerrit Jan Gorter uit Willeke Waller, Karin Gabor, Annemarie Jorritsma en Mariët Heestermans.

Thema zichtbaarheid

Carolina Riffi Ollite, bestuurder Marketing & Communicatie: ”Het thema van dit jaar was zichtbaarheid”. Met als motto: Als ze je niet kennen, kunnen ze ook niet voor je kiezen. Deze 9 dames zijn dankzij deze verkiezing zichtbaarder geworden en hebben door het gehele nominatie proces geleerd dit ook te zijn zonder valse bescheidenheid. Verder werd de opening verzorgd door Daniel van der Zee met een op maat gemaakt liedje over de genomineerden en was na de pauze de beurt aan mentalist Joe Pequerrucho om het publiek te leren te kijken naar wat op het eerste gezicht niet altijd zichtbaar is. De presentatie was in handen van de deskundige Almeerse powervrouw Tanja Jess.

Sinds 2008

De verkiezing Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar wordt sinds 2012 georganiseerd door het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen om vrouwen zichtbaar een podium te geven. In de afgelopen dertien jaar, de vereniging is opgericht in 2008, is de organisatie van de jaarlijkse verkiezing uitgegroeid tot een netwerk van ondernemende vrouwen waarvoor diverse activiteiten worden georganiseerd. Inmiddels zijn er 140 leden en is er een grote schare volgers op social media. Duovoorzitter Marcia Richardson: “Onze missie is door verbinding zakelijk zichtbaar worden om professioneel te groeien. Daartoe organiseren we verschillende activiteiten.”